Tüm Dikkatler Bu Zirvede! Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Karargahı'nda

Tüm dikkatlerin çevrildiği NATO Liderler Zirvesi Belçika'da başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO karargahına kuruluyla beraber gitti. Karargaha gidiş yolu üzerindeki birçok yol kapatıldı.

14.06.2021-13:16 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-13:16) Tüm Dikkatler Bu Zirvede! Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Karargahı'nda

NATO mensubu ülkelerin liderleri, oldukça sıkı güvenlik tedbirleri ve koronavirüs (kovid-199 salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde NATO karargahında bugün toplanıyor. Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO karargahı, sıkı bir gündemle bir araya gelecek 30 müttefik ülkenin devlet ile hükümet başkanlarını konuk ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARARGAHA ULAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin gerçekleştirileceği NATO karargahına gitti. Kendisine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik ettiği belirtildi.

Tüm Dikkatler Bu Zirvede! Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Karargahı'nda

EN ÜST SEVİYEDE ÖNLEMLER ALINDI

İngiltere'de 3-4 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen son NATO Zirve toplantısının ardından ilk defa gerçekleştirilen bu oldukça yoğun gündemli toplantı için 30 ülkenin binlerce görevli ile gazeteci Brüksel'e gitti. Kurullara oldukça sıkı güvenlik ve koronavirüs önlemleriyle NATO karargahında müzakereler gerçekleştirecek.

YOLLAR ULAŞIMA KAPATILDI

Zirve sebebiyle Brüksel'de liderlerin NATO karargahına gidiş yolu üzerindeki pek çok yol trafiğe kapatıldı. Belçika güvenlik kuvvetleri de liderler ile kurulların kalacağı otellerde ve NATO karargahı etrafında geniş güvenlik tedbirleri aldı. Belçikalı görevliler bu hedefle minimum iki bin güvenlik personelinin görev yaptığını belirtti. Kentteki bir takım toplu taşıma yollarında da farklılıklar yapıldı.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Koronavirüs pandemisi için alınan tedbirler de zirve toplantısı için NATO karargahında arttırıldı. 

NATO Zirve'sine ve bu kapsamdaki toplantılara katılım sağlayacak kurul mensuplarından PCR testleri yaptırmaları talep edildi. NATO karargahında görev alanlara da haftalar öncesinde yapılmaya başladı. Aşıları mensup ülkelerden Polonya sağladı. 

Aşılama için Polonya'dan gelen pek çok sağlık personeli mart ayı itibariyle NATO karargahında görevli hemen hemen üç bin 500 personele aşı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal