Cumhurbaşkanı Erdoğan Hükümet Başkanları İle Görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Haziran'da yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere 13-14 Haziran'da Brüksel'i ziyaret edecek.

12.06.2021-22:50 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-02:02) Cumhurbaşkanı Erdoğan Hükümet Başkanları İle Görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Haziran'da yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılım sağlayarak 13-14 Haziran'da Brüksel'i ziyaret edecek.

BİDEN İLE İLK KEZ YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Haziran'da ABD Başkanı Joe Biden ile ilk kez yüz yüze görüşme gerçekleştirecek.

Ankara, Washington'un firari FETÖ'cüler için gerekli adımlar atmasının yanı sıra FETÖ elebaşının iadesini bekliyor. Bir diğer beklenti de ABD'nin terör örgütü YPG'ye silah desteğini bırakması hususunda.

NATO 2020' SÜRECİ DEĞERLENDİRİLECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre zirvede, NATO İttifakı'nın önümüzde ki 10 yıla dönük adaptasyonu gayesi ile başlatılan "NATO 2030" sürecinin temel unsurlarının ele alınacak. Yapılan açıklamada: "Zirvede ayrıca, NATO güvenliğine yönelik tehdit ve meydan okumalar hakkında stratejik düzeyde görüş alışverişinde bulunulması, Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'nun sonlandırılması kapsamında İttifak'ın Afganistan'a yönelik desteğinin sürdürülmesini teminen atılacak adımların da ele alınması öngörülmektedir" ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE- AZERBAYCAN İLİŞKİLERİ TÜM BOYUTLARIYLA ELE ALINACAK

15-16 Haziran'da Azerbaycan'a gidecek olan Erdoğan, Bakü yönetiminin Ermenistan'dan aldığı Şuşa'da İlham Aliyev'le görüşecek ve Bakü'de oynanacak Türkiye-Galler maçını izleyecek. 

İletişim Başkanlığı, Erdoğan'ın Belçika ziyaretinden sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine icabet edeceğini 15-16 Haziran'da resmi ziyaretini gerçekleştireceği açıklandı; "Ermenistan işgalinden kurtarılan ve zaferin ardından Azerbaycan'ın 'Kültür Başkenti' olarak ilan edilen Şuşa'da yapılacak ikili görüşmelerde Türkiye-Azerbaycan ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi imkanları ele alınacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı'mız ziyaret vesilesiyle ayrıca Azerbaycan Milli Meclisi'ne hitap edecekler, A Milli Futbol Takımı'mızın 16 Haziran 2021 tarihinde Bakü'de oynayacağı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçını Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'le birlikte izleyeceklerdir." ifadelerin yer verildi.

17 HAZİRAN'DA DEVLET VE HÜKÜMET BAŞKANLARIYLA İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyaretlerinden sonra Türkiye'ye dönecek. 17 Haziran'da Antalya'da düzenlenecek Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne başkanlık edeceğin bildirilen açıklamada, 18 Haziran'da da Antalya Diplomasi Forumu'nun açılışını yapacağına dikkat çekildi. Erdoğan'ın zirve ve Forum vesilesiyle ayrıca Türkiye'de bulunacak devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştireceği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal