Rus Savaş Uçakları İdlib'e Saldırdı: 3 Sivil Yaralandı

Suriye'de Rusya'ya ait olan savaş uçaklarının İdlib'in güneyindeki köylere düzenlediği hava saldırılarında 3 sivil yaralandı.

12.06.2021-21:50 - (Son Güncelleme: 12.06.2021-22:49) Rus Savaş Uçakları İdlib'e Saldırdı: 3 Sivil Yaralandı

Suriye’nin Lazkiye kentinde Rusya'ya ait olduğu bilgisi verilen savaş uçakları İdlib'in güneyindeki bulunan Serce, Mantif ve Ruveyha köylerine toplam 12 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Sivil savunma kaynaklarından verdiği bilgiye göre Serce köyündeki hava saldırılarında 3 sivil yaralandı.

MUHABİR ARACIYLA BİR ÇOCUĞU HASTANEYE ULAŞTIRDI

Diğer taraftan saldırının gerçekleştiği yere çekim için giden Anadolu Ajansı muhabiri, saldırılarda yaralanan bir çocuğu kendi aracıyla hastaneye yetiştirdi.

Rejim güçleri de sabah saatlerinde İdlib'in güneyin bulunan Keferlete, Beynin, Keferavid, Fileyfil, Sfohin, Deyir Sünbül, Merayen ve Mağara köylerini karadan karaya atış yapan silahlar ile hedef alarak bir sivili öldürerek, 10 sivili yaralamıştı.

İDLİB'TE Kİ SON DURUM

Türkiye, Rusya ve İran arasında 4-5 Mayıs 2017'de yapılan Astana toplantısında İdlib ve komşu şehirlerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgelerindeki Dera ve Kuneytra vilayetleri olmak üzere "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturuldu.

Fakat rejim ve İran arkalı teröristler, Rusya'nın verdiği hava desteği ile 4 bölgeden 3'ünü ele geçirerek İdlib'e yöneldi. Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesi kuvvetlendirmek için Soçi'de ek mutabakata vardı.

Rusya ve rejim güçleri, Mayıs 2019'da tüm bölgeyi ele geçirmek için operasyonlarına başlayarak İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki birçok yerleşimi işgal etti.

5 Mart 2020'de Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkiye ve Rusya arasında tekrar mutabakat sağlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal