Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Talimat Verdi: Türk Heyet Libya'yı Ziyaret Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile NATO Zirvesi öncesinde Türkiye'den üst düzey heyet, Libya'yı ziyaret edecek. Heyet Libya'da!

12.06.2021-09:25 - (Son Güncelleme: 12.06.2021-17:18) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Talimat Verdi: Türk Heyet Libya'yı Ziyaret Edecek

Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi öncesinde Türkiye'den üst düzey bir heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Libya'yı ziyaret edecek.

HEYETTE YER ALACAK İSİMLER

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önderliğindeki heyette, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yer alacağı bildirildi.

DİBEYBE VE MENFİ İLE GÖRÜŞÜLECEK

Günübirlik gerçekleştirilecek olan ziyarette, Türkiye heyeti Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Libyalı mevkidaşları ile görüşmelerin olacağı bildirildi.

Gönderilecek olan Heyetin, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile de görüşmesi de beklentiler arasında..

HEYET LİBYA'DA

Günübirlik gerçekleşen ziyarette, ikili ilişkiler daha sıkı şekilde ele alınacak ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulacak. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Diğer taraftan gerçekleşen ziyaretle ilgili Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

''Sayın Bakanımız, Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Sayın Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi Sayın İbrahim Kalın ile birlikte bugün (12 Haziran) Libya’ya resmi ziyarette bulunmaktadır. Ziyaret sırasında, ikili ilişkilerin ele alınması ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.'' ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal