Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'e Gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e geldi.

13.06.2021-20:36 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-21:12) Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'e Gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın gerçekleşecek olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak için Brüksel'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Brüksel Melsbroek Havalimanı'nda Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Basat Öztürk, Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay, Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Türk Askerî Temsil Heyeti Başkanı Tümgeneral İsmail Üner, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz ve diğer yetkili kişiler karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile beraber Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da Brüksel'e gitti.

''İSTİKRARA  KATKI'' İSİMLİ OTURUMA VİDEO MESAJ YOLUYLA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve niteliğinde gerçekleşecek olan Brüksel Forumu ismi ile halka açık etkinliğin "İstikrara Katkı" isimli oturumuna video mesaj yoluyla katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirvede bazı müttefik ülke liderleriyle ikili görüşmeler yapması planlanıyor.

2023 SÜRECİNİN TEMEL UNSURLARI ELE ALINACAK

Zirvede, NATO İttifakı'nın gelecek on yıla uyum sağlama gayesi ile başlatılan “NATO 2030” sürecinin temel ögeleri değerlendirilecek. Zirvede ayrıca, NATO güvenliği hakkında tehdit ve meydan okumalarla ilgini stratejik düzeyde fikir alışverişi yapılması, Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'nun sona ermesi hakkında İttifak'ın Afganistan'a yapılan desteğin devam etmesi gayesiyle atılacak adımların da irdelenmesi planlanıyor.

ERDOĞAN AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI'NIN DAVETİNE İCABET EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika'yı ziyaret ettikten sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine icabet edecek, 15-16 Haziran 2021 tarihlerinde Azerbaycan'a resmi ziyarette bulunacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal