Bakan Akar, NATO Zirvesi Öncesinde Önemli Açıklamalarda Bulundu! 'NATO Türkiye'yi Terörle Mücadele Yalnız Bıraktı'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Komutanlığının (DGMM/NATO MARSEC COE) açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

11.06.2021-20:51 - (Son Güncelleme: 11.06.2021-20:51) Bakan Akar, NATO Zirvesi Öncesinde Önemli Açıklamalarda Bulundu! 'NATO Türkiye'yi Terörle Mücadele Yalnız Bıraktı'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar NATO Zirvesi öncesinde konuştu. Akar, NATO’nun Türkiye’yi terör ile mücadelede yalnız bıraktığını söyledi. Bakan Akar yaptığı konuşmada, "NATO müttefiklerimiz, dünyanın birçok bölgesinde terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele etmişlerse de maalesef PKK/YPG terör örgütüne karşı aynı kararlı duruşu göstermemiştir’ ifadelerini kullandı. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Komutanlığının (DGMM/NATO MARSEC COE) açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, NATO Zirvesi öncesinde birçok konuya değindi. Akar’ın gündeminde terör,  S-400’ler ve 14 Haziran’da gerçekleşecek NATO Zirvesi vardı. 

‘TÜRKİYE NATO'YU KENDİ GÜVENLİĞİNİN MERKEZİNE KOYMAKTA’

Bakan Akar yaptığı konuşmada, ‘Türkiye olarak inancımız odur ki NATO, varoluş gerekçesini korumakta ve NATO'nun önemi giderek artmaktadır. Bu nedenle ittifak daha da güçlendirilmeli ve NATO'nun gerçek bir müttefiklik ruhu içinde çalışması sağlanmalıdır. NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip olan Türkiye, İttifak'ın yükünü ve tüm değerlerini paylaşarak NATO'yu kendi güvenliğinin merkezine koymakta ve aynı zamanda NATO'nun güvenliğinin merkezinde yer almaktadır. Yine NATO'ya kuvvet katkısında birinci, komuta yapısı dahil, NATO misyon, harekat ve karargahlarına yaklaşık 3 bin personel ile iştirak ederek sıralamada ilk beş ülke arasındadır. Bunun yanı sıra gayri safi milli hasılasının yaklaşık yüzde 2'lik oranı ile askeri bütçeye en fazla katkı sağlayan ilk sekiz ülke arasında yer almaktadır. Özellikle belirtmek isterim ki Türkiye, bölgesindeki risk, tehdit ve tehlikeler ile meşguliyetine rağmen İttifak'ın tatbikatlar, kuvvet yapısı ve kadrolarına kesintisiz bir şekilde katkı sağlamaya devam etmekte, NATO ve Avrupa'nın sınırlarını teröre, kaçakçılığa ve insan kaçakçılığına karşı korumak için ne gerekiyorsa yapmaktadır’ ifadelerini kullandı. 

‘NATO PKK/YPG TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI AYNI KARARLI DURUŞU GÖSTERMEMİŞTİR’

NATO’nun terörle mücadelede Türkiye’yi yalnız bıraktığını söyleyen Akar, ‘NATO müttefiklerimiz, dünyanın birçok bölgesinde terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele etmişlerse de maalesef PKK/YPG terör örgütüne karşı aynı kararlı duruşu göstermemiştir. Türkiye, ulusal güvenliğini ve bölgesel istikrarı tehdit eden PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütünün Suriye'nin kuzeyindeki eylemlerine karşı, birlikte mücadele için müttefiklerine sayısız çağrıda bulunmuştur. Defalarca NATO müttefiklerimize Suriye'de bir güvenli bölge oluşturulmasını önerdik ve birlikte bazı planlar üzerinde mutabık kaldık. Ne var ki bu mutabakatların gereği yerine getirilmedi ve Türkiye terörle mücadelede yalnız bırakıldı. Türkiye, Suriye halkının acılarını dindirmek için en büyük yükü omuzlamış NATO ülkesidir ve Türk Silahlı Kuvvetleri de DEAŞ ile göğüs göğüse çarpışan tek NATO ordusudur. Beklentimiz, terörle mücadele konusunda müttefiklerimizin bizimle ortak hareket etmeleri, Türkiye'nin ciddi güvenlik kaygılarına birlikte çözüm aramaları ve yanımızda durmalarıdır. Tüm komşularımızın sınırlarına, toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygılıyız. Kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında gözümüz yoktur. Mücadelemiz, terörledir, teröristledir’ şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal