Yerli Kovid-19 Aşısının Faz-3 Çalışması İçin Gönüllüler Aranıyor

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) işbirliği ile geliştirilen Koronavirüs aşısının Faz-3 çalışmaları başladı.

11.06.2021-19:07 - (Son Güncelleme: 11.06.2021-21:55) Yerli Kovid-19 Aşısının Faz-3 Çalışması İçin Gönüllüler Aranıyor

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) işbirliği ile geliştirilen Koronavirüs aşısının Faz-3 çalışmaları için gönüllü vatandaşlar aranıyor. Bu kapsamda E-Nabız üzerinden randevu sistemi açıldı. 

TÜSEB ile ERAGEM tarafından geliştirilen yerli Kovid-19 aşısında sona gelindi. Aşının Faz-1 ve Faz-2 çalışmaları tamamlandı. Şimdi ise Faz-3 çalışması için gönüllüler aranıyor. Gönüller E-Nabız üzerinden başvurup aşının Faz-3 çalışması içinde yer alabilecek.

YÜZDE 100 ANTİKOR OLUŞTUĞU GÖZLEMLENDİ 

Yerli aşının Faz-1 çalışmasında 44 gönüllü üzerinde yapıldı. Faz-2 çalışmaları ise Şubat ayında toplam 250 kişiye yapıldı. Yapılan çalışmaların sonucunda aşı yapılan kişilerin yüzde 100’ünde antikor oluştuğu gözlemlendi. 

‘AŞI ÇALIŞMASI İÇİN GÖNÜLLÜ OL’

E-Nabız sitesinde yer alan açıklamada, ‘Aşı çalışması için gönüllü ol. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Erciyes Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen inaktif Covid-19 aşısının Faz-3 klinik çalışmalarında gönüllü olmak için tıklayınız’ ifadeleri yer aldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal