Askeri Miğferle Öldüren Eski Astsubaya FETÖ'den de Dava Açıldı

Bursa'da 2 sene önce nöbette uyuyan askerin kafasına miğferle vurarak öldüren ve 15 yıl hapis cezası alan eski astsubay başçavuş Osman Hancı hakkında FETÖ üyeliğinden dava açıldı.

01.06.2019-15:31 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-16:56)

Bursa'nın Gemlik ilçesinde askerlik vazifesini yapan er Gökhan Kılıç'ı nöbet esnasında başına miğfer ile vurarak öldürdüğü gerekçesiyle 15 sene hapis cezasına çarptırılan eski astsubay başçavuş Osman Hancı hakkında 'FETÖ/PDY üyeliği'nden dava açıldı. Hancı, 10 sene hapis cezası talebi ile yargılanacak.

Bursa merkezli 18 ilde FETÖ/PDY'ye dönük geçen ocak ayında yapılan operasyonda, 14'ü muvazzaf, 20 asker ile örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen 1'i kadın, 2 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye gönderildi. 7 Ekim 2017'de Gemlik Askeri Veteriner Okulu'nda askerlik vazifesini er olarak yapan Gökhan Kılıç'ı nöbet esnasında başına miğfer ile vurarak öldürdüğü gerekçesiyle 15 sene hapis cezasına çarptırılan eski astsubay başçavuş Osman Hancı hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Hancı, tutuklu olduğu cezaevinden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBIS) ile Bursa 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne ifade verdi. Osman Hancı'nın, ifadesinin sonrasında 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal