Aşı Sırasını İhlal Edenlerin Cezalandırılması İsteniyor!

Almanya'da yaşlılar ve sağlık çalışanlarına sağlanan aşı önceliğini ihlal eden kişiler olduğu ortaya çıktı. Hasta hakları savunucuları, aşı sırasını ihlal edenlerin cezalandırılmasını istiyor.

12.02.2021-15:12 - (Son Güncelleme: 12.02.2021-15:19) Aşı Sırasını İhlal Edenlerin Cezalandırılması İsteniyor!

Basına yansıyan haberlerin ardından aşı düzenlemesinin gözden geçirilmesini isteyen Hasta Haklarını Koruma Vakfı, aşı sırasını ihlal edenlerin cezaya tabi tutulması çağrısında bulundu. Bu tür vakaları giderek daha fazla duyduklarını söyleyen vakfın yönetim kurulu üyesi Eugen Brysch, aşıların adil bir şekilde dağıltılması gerektiğine dikkat çekti. Brysch daha önce de düzenlemeye aykırılıklar yaşandığını belirterek ‘(Sağlık Bakanı) Jens Spahn'ın kendi hazırladığı düzenlemenin ihlal edilmesine karşı neden şimdiye kadar bir yaptırım öngörmediğini anlamıyorum’ ifadelerini kullandı.  

Aşı sırasının ihlal edilmesine tepki gösteren Birlik Partileri Meclis Grubu Başkanvekili Thorsten Frei de artan aşılarla ilgili acilen bir düzenlemesi yapılmasını istedi. Frei, aşı sırasının istismar edilmesinin oldukça nahoş bir durum olduğunu vurgulayarak ‘özellikle de kurallarla çalışan kişilerin kendi çıkarına kuralları ihlal etmesinin kabul edilemez’ olduğu açıklamalarında bulundu. 

 

Sağlık Bakanı'ndan Düzenleme Sinyali 

Tartışmaya neden olan sıra ihlali haberleri sonrası bugün bir açıklama yapan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da artan aşılarla bir düzenleme yapılacağının mesajını verdi. Spahn, ihlal haberlerini incelediklerini belirterek bunun olası sonuçlarını da ele aldıklarını söyledi. Spahn, cezai önlem konusunun ise Enfeksiyondan Koruma Yasası'nın gözden geçirilerek Federal Meclis'te gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi.  Spahn, artan aşıların çöpe atılmaktansa kullanılmasının iyi olduğunu, ancak böyle bir durum için bir düzenleme yapılmasının da önemli taşıdığını belirtti. 

Almanya Sağlık Bakanlığının belirlediği öncelik sıralamasına göre ülkede öncelikle 80 yaş üzeri kişilerle enfeksiyona yakalanma riski taşıyan sağlık çalışanları aşı oluyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal