06.02.2021-15:39 (Son Güncelleme:06.02.2021-15:39)


1

Mutasyona uğramış koronavirüsün Türkiye’de görülmesi, yeni tedbirlerin alınmasına mı neden olacak? Bilim Kurulu Üyesi Necmi İlhan bu konuda önemli açıklamalar gerçekleştirdi.



2

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, öncelikle koronavirüsün mutasyona uğramış türünün 23 ilde görüldüğünü dile getirdi.



3

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhan, virüsün mutasyona uğramış türünün normal versiyonuna göre daha hızlı yayıldığını söyledi ve bu konuda alınma ihtimali olan tedbirlere işaret etti.



4

İlhan ''Mutasyonun yoğun olduğu yerler varsa bu illerle ilgili kısıtlamalar yapılabilir elbet; ama şu an için böyle bir durum söz konusu değil.'' dedi.



5

Aşının mutasyona uğramış koronavirüsün etkisine değinen İlhan şunları söyledi:



6

''Sağlık çalışanlarının da yine 5-6 gün içerisinde aşılanacaklarını bekliyorum ben. Geçen sefer de öyle olmuştu.''



7

''Önümüzdeki hafta başlarsa bir sonraki haftaya kadar onların aşılanması tamamlanır. Ama biliyoruz ki en yoğun antikor düzeyine ilk aşıdan 7 ila 8 haftadan sonra ulaşılıyor. Elbette sağlıkçılarımız bilinçli; ama topluma yönelik bir mesaj vermek gerekirse; birinci aşıyı olduktan 4 hafta sonra ikinci aşının ardından 3 ila 4 hafta sonra en yoğun antikor düzeyinin oluştuğunu, aşı olduktan sonra rehavete kapılmaması gerektiğini söylemek gerekiyor''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR