Asgari ücrete ara zam gelecek mi? 2024 asgari ücret ne kadar ek zam gelecek?

Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan asgari ücret görüşmelerinin sonunda 2024 yılı asgari ücretin net 17 bin 2 lira olmasına karar verilmişti. Ancak asgari ücrete geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücret verilip verilmeyeceği tartışılmaya başlandı. Peki Asgari ücrete ara zam gelecek mi? 2024 asgari ücret ne kadar ek zam gelecek? Soruların yanıtı haberimizde…

02.03.2024-10:32 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-17:21)

Milyonlarca çalışana verilen asgari ücrete yeni bir ek zam yapılacağı yönündeki iddialar sonrasında vatandaşın heyecanı arttı. Geçen yıl Temmuz ayında yapıldığı gibi bu yıl da benzer bir dönemde asgari ücrete ek zam gelip gelmeyeceği konusunda meraklı bekleyiş sürüyor. Her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ek zam olmayacağını belirtse de bazı kulis bilgileri bu fikrin değiştiğini gösteriyor. Peki Asgari ücrete ara zam gelecek mi? 2024 asgari ücret ne kadar ek zam gelecek?

Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Yeni asgari ücretin açıklanması sırasında, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Bakan Işıkhan'a yıl içinde yeni bir zam yapılmayacağına dair alınan karara şerh düştü. Atalay, "Bu karara itiraz ediyoruz" diyerek çalışanlara yapılan zamın yeterli olmadığını ifade etti. Şubat ayı itibariyle zamlı maaşlarını alan çalışanlar, ancak enflasyon nedeniyle birçok temel üründe fiyat artışıyla karşı karşıya kaldı. Bu durum, çalışanlar arasında yıl içinde asgari ücrete ek bir zam yapılması beklentisi yükseldi.

Asgari Ücret

2024 asgari ücret ne kadar ek zam gelecek?

Ekonomist Murat Özsoy, enflasyon karşısında zamların yeterli olmadığını ifade ederek kulis bilgisini paylaştı. Özsoy, yapılan zamların enflasyonun altında kaldığını söyleyerek vatandaşların ekonomik zorluklar yaşadığını vurguladı. Ünlü ekonomist, tek bir zamın yetersiz olduğunu belirterek mayıs ayında enflasyonun zirve yapacağını ve yeni bir zamma ihtiyaç duyulacağını öne sürdü. 

Murat Özsoy, aldığı kulis bilgilerine göre haziran ayında asgari ücret için yeni bir düzenleme beklendiğini dile getirdi. Temmuz ayında zam açıklanmasa da enflasyona göre yeni bir asgari ücret düzenlemesi yapılma olasılığına işaret etti. Aynı zamanda kamuoyunda zamların yeniden gündeme geleceğine dikkat çekti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal