Elon Musk Open AI’ye dava mı açtı? Elon Musk neden Open AI’ye dava açtı?

Tesla ve Space X’in CEO’su Elon Musk, yapay zeka teknolojisi ChatGPT’yi geliştiren OpenAI şirketine dava açtı. Peki Elon Musk Open AI’ye dava mı açtı? Elon Musk neden Open AI’ye dava açtı? İşte ayrıntılar…

02.03.2024-10:23 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-10:23)

Elon Musk’ın San Francisco Mahkemesi’ne gönderdiği şikayet dilekçesinde OpenAI’ye ve şirketin CEO’su Sam Altman’a dava açtığı bildirildi. Dilekçede, OpenAI’nin insanlığın yararına olacak şekilde yapay zeka yönündeki kuruluş misyonunu terk ettiği ifade edildi. Peki Elon Musk Open AI’ye dava mı açtı? Elon Musk neden Open AI’ye dava açtı?

Elon Musk neden Open AI’ye dava açtı?

Tesla CEO'su Elon Musk'ın 2018'de OpenAI yönetim kurulundan ayrıldığı, ancak hala şirkete katkıda bulunmaya devam ettiği yönündeki şikayet dilekçesinde, OpenAI'ın asıl amacının "yapay zekanın tüm insanlığa faydalı olmasını sağlamak" olduğu sözleşmesine aykırı davrandığı ifade edildi. 

Dilekçede, OpenAI'ın Microsoft'un yan kuruluşu haline geldiği, şirketin yapay zekayı insanlığın yararından ziyade Microsoft'un karını maksimize etmek için kullandığı iddia edildi. Ayrıca, OpenAI'ın bu yaklaşımının sözleşmeyi ihlal ettiği vurgulandı.

Elon Musk

OpenAI nedir?

OpenAI, yapay zeka araştırmaları ve uygulamaları konusunda öncü bir şirkettir. 2015 yılında Elon Musk, Sam Altman ve diğer birkaç girişimci tarafından kurulan bu organizasyon, açık ve güvenli yapay zeka geliştirme hedefiyle yola çıkmıştır. OpenAI'nin misyonu, evrensel erişime sahip, insanlığın yararına olan güçlü yapay zeka sistemleri geliştirmektir. Bu hedef doğrultusunda, şirket açık kaynaklı ve işbirlikçi bir yaklaşım benimsemektedir.

OpenAI, yapay zekanın geliştirilmesi ve kullanımı konusunda etik değerlere büyük önem verir. Şeffaflık, hesap verilebilirlik ve güvenliğe odaklanan bir yaklaşım benimseyerek, gelecekteki yapay zeka sistemlerinin sorumlu bir şekilde kullanılmasına katkıda bulunmayı amaçlar. OpenAI'nin en bilinen başarılarından biri, Generative Pre-trained Transformer (GPT) teknolojisidir. GPT, dil anlama ve üretme konusundaki yetenekleriyle öne çıkarak, geniş bir kullanım alanına sahip olmuştur.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal