Asgari ücret Temmuz 2022 ara zam ne zaman açıklanacak?

Çalışanların gözü kulağı asgari ücret zammında. Peki, asgari ücret zam miktarı ne zaman belli olacak? Temmuz 2022 asgari ücrete ne kadarlık zam yapılacak? Asgari ücret zammıyla alakalı merak edilenleri sizler için araştırdık...

29.06.2022-11:02 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-11:02) Asgari ücret Temmuz 2022 ara zam ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammıyla ilgili beklenen müjdeyi vermişti. Bugün yapılması beklenen son görüşmelerle asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı da belli olacak. Peki, asgari ücret % kaç artacak? Asgari ücret hangi tarihte açıklanacak? İşte detaylar...

Sendikadan olumlu yaklaşım!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun asgari ücret ile alakalı yaptığı açıklamasında: "Tüm taraflara çözüm olacak formüller için işbirliğine hazırız. Asgari ücretin değerlendirilmesi için yapılacak toplantıda masada olacağız. Asgari ücretle ilgili olası bir değerlendirmeye olumlu yaklaşacağız." ifadeleri yer aldı.

asgari ücret toplantı saati 

Asgari ücret ara zam mı belli oldu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ara zammına dair son açıklamasında şunları söyledi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdamda herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz."

Asgari ücreti belirleme toplantısı kaçta başlayacak?

Toplam 15 kişinin bir araya geleceği toplantının bugün 14:00'te başlaması bekleniyor.

 asgari ücret ne zaman açıklanacak

Asgari ücret belirlemesi neye göre yapılıyor?

Yasalar doğrultusunda; hükümet, işveren ve işçiden beşer olacak şekilde 15 temsilci bir araya geliyor ve zam oranı belirleniyor.

Güncel asgari ücret

Yeni yıl zammında asgari ücrete yapılan %50 artış ile brüt 5004 TL, net 4253 TL oldu.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal