Asgari ücret arttı market fiyatları değişti: Birçok ürüne zam yapıldı

Asgari Ücret zammı ile birlikte market fiyatları da artışa şimdiden geçti. Öte yandan konuyla ilgili Tüketici Federasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

29.12.2023-17:50 - (Son Güncelleme: 29.12.2023-17:50) Asgari ücret arttı market fiyatları değişti: Birçok ürüne zam yapıldı

Vatandaşların beklediği Asgari Ücret tutarı 17.002 lira olarak açıklanmasının ardından birçok kalemde değişikliğe gidildi. Öte yandan açıklamanın ardından kamuoyunda market zincirlerinde etiketler değiştirilmeye başlandı. Bir marketin, çalışanlarına 27 Aralık akşamı attığı "etiket değiştirme mesaisi" mesajı da tartışmalara neden oldu. Bir diğer yandan marketlerde ki etiketler kontrol edildiğinde asgari ücret zammının açıklanması sonrasında 27-28-29 Aralık itibarıyla birçok ürüne Zam yapıldığı görüldü. 

Mesaj

“Şimdi mazeretleri ne?”

Tüketici Federasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, cezaların artırılması yönünde çağrı yaparken vatandaşları da fark ettikleri an şikayette bulunmaları gerektiğini hatırlattı. Ağaoğlu, "Asgari aracın açıklandığı günün akşamı yine etiketlerle oynandı. Geçmişte 'Dolar arttı, akaryakıt fiyatları yükseldi' derlerdi. Şimdi mazeretleri ne? Temmuz'dan bu yana dolarda ki artış yüzde 10 dolaylarında.  Oysa temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde ki fiyat artışları yüzde 20 ile 40 aralığında gidiyor." dedi. 

“Burası demokratik bir hukuk devleti”

Etiketlerdeki fiyat değişikliği tarihlerine bakıldığında, asgari ücretin açıklandığı akşam itibarıyla yapıldığının da altını çizen Ağaoğlu, "Zaten bir süredir asgari ücret tartışılıyordu ve etiketlerde fiyatlar yükseliyor.  Kimsenin böyle gerekçesiz, haksız fiyat artışı yapmaya imkana kavuşacağını zannetmemesi lazım. Burası demokratik hukuk devleti. Bu noktada rekabet kurulu ceza uygularken, haksız fiyat artışı değerlendirme kurulu daha Aralık toplantısında birçok firmaya para cezası uygulamışken bunlar pervasızca etiketleri değiştiriyorlar. Piyasa da hakim olan zincir marketler, özellikle bizlerin ucuz diye tercih ettiğimiz marketler de dün akşam maalesef fiyatları değiştirdiler. Sebep, asgari ücret arttık. İyi de o asgari ücret vatandaşın cebine girmedi. İşin kötü tarafı şudur, bunlar önümüzde ki ay da asgari ücret arttı, personel giderlerimiz yükseldi diyerek yeniden zam yapacaklar. Bunu için mutlaka geçmişte olduğu gibi alış fiyatı, satış fiyatıyla birlikte yazılsın” cümlelerini kullandı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal