Asgari Geçim İndirimi Gündemde! Çalışanların Yüzü Gülecek

Asgari ücret tutarının gündemde olduğu dönemde, Asgari Geçim Geçim İndirimi'nde de (AGİ) vergi iadesi çalışması yapılması bekleniyor.

04.12.2021-13:43 - (Son Güncelleme: 04.12.2021-17:52)

1 Aralık Çarşamba günü, asgari ücret tutarının belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirmişti. Asgari Geçim İndirimi'nde (AGİ) yapılması beklenen düzenleme de, bekar işçi için ödenen 268,31 liralık AGİ'ye alınan gelir vergisi eklenerek 456,13 liraya çıkartılacağı tahmin ediliyor.

VERGİ İADESİ GÜNDEMDE

Vergilerin alınmaması talebinin yerine getirilmesi durumunda tüm çalışanlar için bir vergi iadesi yapılmış olacağı belirtildi. Şu an ödenen Asgari Geçim İndiriminin artırılması durumunda vergi iadesi de çalışanlara verilebilecek. 

APARTMAN GÖREVLİLERİNDEN GELİR VE DAMGA VERGİSİ ALINMIYOR

Apartman görevlilerine yapılan askeri ücret tutarında gelir vergisi ve damga vergisi alınmadığından AGİ de ödenmiyor. Bu sayede 3040 lira asgari ücret tutarında maaş alıyor. Diğer çalışanlar ise AGİ ücreti alınan paranın içerisinde olduğundan 2825,9 TL maaş alabiliyor.  

VERGİSİZ ASGARİ DÜZENLEMESİ UYGULANIRSA 3000 LİRAYI GEÇECEK

Sene başında açıklanacak olan askeriye vergi eklemesi uygulandığında tüm çalışanlara 3.040 lira maaş alabileceği konuşuluyor. Bununla birlikte çalışanlar, damga vergisi ve gelir vergisi ödememiş olacağından maaşlara, 483,28 liralık bir katkı yapılmış olacağı tahmin ediliyor. 

AGİ SİSTEMİ DEVREYE SOKULURSA MAAŞLARDAKİ DURUMU NE OLACAK?

AGİ sisteminin devreye sokulması ile birlikte bekar bir işçiye ödenen 268,31 liralık ücret, AGİ’ye alınan verginin de eklenmesi ile 456,13 liraya çıkartılarak işçiye ödenmiş olacak. AGİ ile birlikte damga vergisi de işçiden alınmadığında toplamda bu ücret 483,28 liraya çıkacak. Vergisiz asgari ücret kabul edilirse, çalışanların maaşı ne olursa olsun vergi ödemeleri yapmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal