Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kendi Asgari Ücret Anketini Yaptırdı!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret konusunda yaptığı açıklamalarda ilk teklifin belli olduğunu açıkladı.

02.12.2021-11:07 - (Son Güncelleme: 05.12.2021-12:08) Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kendi Asgari Ücret Anketini Yaptırdı!

Son dakika gelen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret hakkındaki son detayları aktardı.

BAŞKAN ERDOĞAN KENDİ ASGARİ ÜCRET ANKETİNİ YAPTIRDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, kendi asgari ücret anketini yaptırdığını belirterek konu hakkında yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer verdi; "Dar gelirli vatandaşlarımızın hayat şartlarını iyileştirecek, onları rahatlatacak bir ücret olacak"

BAKANLIK VE TÜRK-İŞ ANLAŞMAYA ÇOK YAKIN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili yaptığı son açıklamalarda asgari ücret görüşmelerinde anlaşmanın çok yakın olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu;  "Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Türk-İş ile de bu konuda uzlaşmaya yakınız."

ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA UZLAŞACAĞIZ

Bakan Bilgin asgari ücretin vatandaşı rahatlatacağının altını çizerek yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; "İlk veriler asgari ücrette uzlaşacağımız yönünde. Destek doğrudan işçiye verilecek, işverenin hesabına yatmayacak"

ASGARİ ÜCRET BU SENE ERKEN BELİRLENECEK

Bakan Bilgin kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda önceki seneler gibi vatandaşı bekletmeyeceklerini belirterek şu sözleri söyledi; "Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu sefer erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde"

GÖRÜŞMELER 1 HAFTADA SONUÇLANACAK

Bakan Bilgin konuşmasının devamında  Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile 1 hafta içinde anlaşacaklarını düşündüğünü belirterek şu açıklamalarda bulundu; "Ben de ilk haftada bitirme kararındayım. Ben olur görüyorum. İlk görüşmede değil de bir hafta içinde; haftanın başında ve sonunda görüşürüz" 

KADEMELİ VE BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET OLMAYACAK

Yasalara göre kademeli ve bölgesel asgari ücret uygulamasının hayata geçmeyeceğinin altını çizen Bakan Bilgin konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Yasalarımıza göre kademeli asgari ücret olmaz, bölgesel asgari ücret olmaz. İşletme büyüklüğüne göre asgari ücret olmaz."

BAŞKAN ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET HAKKINDA KONUŞTU

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamalarda, "Yarın müzakereler bir başlasın. Asgari ücret, bildiğiniz gibi devlet, işçi ve işveren kesimlerinden oluşan üçlü yapı içindeki bir komisyon tarafından belirleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu da ücretin belirlenmesinde, ülkenin sosyal ve ekonomik durumunu, ücretlere fiilen ödenen, özellikle ücretlerin genel durumunu ve geçim şartlarını göz önünde bulundurarak tespit ediliyor. Bizler de tabii bakanımızla ve ilgili arkadaşlarımızla bu işin müzakerelerini yaptık. Yine aynı dönem için asgari ücretin reel oranı da yüzde 131 olarak gerçekleşti. Asgari ücretin reel değerinin artması, işçilerimizin satın alma gücünün arttığının da açık bir göstergesidir. Uluslararası verilere göre asgari ücretin, işçiye bulunduğu ülkede sağladığı satın alma gücüne bakıldığında, Avrupa ülkeleri ve Amerika'nın yer aldığı endekste 2002'de 14. sırada olan ülkemiz, 2021'de 10. sıraya ilerledi."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal