Aralık Ayında 200'den Fazla Terörist Yakalandı

Türkiye'de Aralık ayında terörle mücadele kapsamında terör örgütüne bağlı 200'den fazla şüpheli tutuklandı.

02.01.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-10:31) Aralık Ayında 200'den Fazla Terörist Yakalandı

Türkiye'de Aralık ayında terörle mücadele kapsamında terör örgütüne bağlı 200'den fazla şüpheli tutuklandı. AA Haber Ajansı’nın raporları doğrultusunda, yabancı uyruklular da dahil olmak üzere toplam 251 kişiden 13'ü DAEŞ üyesi olmak suçundan tutuklandı. Tutuklulardan bazıları sınır dışı edilirken bazılarının sorgusu hala devam etmekte.

Başkent Ankara, İstanbul, Kayseri, Amasya ve Hatay'daki eş zamanlı operasyonlarda yabancı uyruklular da dahil olmak üzere yirmi bir şüpheli tutuklandı.

İstanbul'da, Naim T. olarak tanımlanan kıdemli bir DAEŞ üyesi, elinde bulunan sahte Suriye kimlik kartıyla tutuklandı. Naim T.’nin, Suriye'deki çatışma bölgelerinde görev aldığı ve İstanbul'a gönderildiği ortaya çıktı.

Yine İstanbul'da terörle mücadele operasyonlarında 25 yabancı şüpheli daha tutuklandı. Ayrıca, Şanlıurfa, Amasya, Zonguldak, Kayseri, Konya, Tokat, Çorum, Düzce ve Samsun'da polis baskınlarında tutuklanan 19 şüpheliden 11'i gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde bulunan terörist Aysenur İnci, 15 Aralık'ta Türkiye-Irak sınırındaki Habur sınır kapısında güvenlik güçlerine teslim oldu.

Ankara, İzmir, Samsun ve Kayseri'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda toplam 147 şüpheli gözaltına alındı ve bunun yanında operasyon sırasında birçok dijital malzeme ele geçirildi.

İzmir'de yeni yıl öncesinde yapılan operasyonlarda on şüpheli daha tutuklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal