Ankara'da sel sularına kapılan Busenur, henüz 20 yaşındaydı! Son sözleri yürek dağladı: 'Yetiş anne boğuluyorum!'

Apartman yokuştan gelen sel sularına teslim olurken, zemin kat ile kot-1’de bulunan dairelere sular doldu. Kot-1’deki dairede yaşayan Busenur Doğanay’ın evi su ile dolması üzerine mahsur kaldığı ihbarı yapıldı. İhbarlar üzerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.

02.07.2022-12:12 - (Son Güncelleme: 02.07.2022-12:12)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağış sebebiyle sel ve su baskınlarının oluşabileceği şehirleri sarı uyarı ile göstermiş, sarı illerin arasında yer alan başkent Ankara'da vardı. Akşam saatlerinde sağanak yağışın etkili olmasıyla sel ve su baskınları meydana geldi. Birçok noktada binaların giriş katlarında bulunan ev ve işyerleri sular altında kalırken, Keçiören’in İncirli Mahallesi’nde yer alan 4 katlı Umut Apartmanı’ndan acı haber geldi. Apartman yokuştan gelen sel sularına teslim olurken, zemin kat ile kot-1’de bulunan dairelere sular doldu. Kot-1’deki dairede yaşayan Busenur Doğanay’ın evi su ile dolması üzerine mahsur kaldığı ihbarı yapıldı. İhbarlar üzerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. 

"Yetiş anne boğuluyorum”

AFAD, itfaiye ekipleri  Busenur Doğanay'ı kurtarmak için seferber olurken, çalışmaların sonucunda Doğanay'ın cansız bedenine ulaşıldı. Sel suları, daha hayatının baharında olan Busenur Doğanay’ı hayattan kopardı. Genç kızın son sözleri ise yürekleri dağladı. Busenur’un annesini telefonla arayıp, “Evi su basıyor. Boğazıma kadar geldi. Kapıyı açamıyorum. Yetiş anne boğuluyorum” dediği öğrenildi. 

2 ay önce evini satıp, Umut Apartmanı’na taşınmışlar

Busenur'un cenazesi dün Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi. Kızı ile birlikte yaşayan Figen Y.’nin yaklaşık 2 ay önce evini satıp, Umut Apartmanı’ndan eksi 1’deki daireyi kiraladığı öğrenildi. Busenur’un kuzeninin düğünü öncesi annesiyle birlikte kuaföre gittiği; ancak düğmesi kopan elbisesini değiştirmek için eve geri döndüğü sırada sele yakalandığı ortaya çıktı.

"Kızımızı kurtaramadık"

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, olayın yaşandığı yerde incelemelerde bulunduğu sırada açıklamalarda bulundu. Altınok, “Geçen haftalarda ölen vatandaşımızla yakın akraba, kader” dedi. İncirli Mahallesi Muhtarı Bektaş Yener Çelik ise “Komşuları açmaya çalışmış kapıyı ama açamamışlar. Kızımızı kurtaramadık. Annesiyle görüşmüş ‘Kapıyı açamıyorum, boğazıma kadar su geldi’ demiş. Komşular da inmiş ama onlar da boğulma tehlikesi geçirince geri çekilmişler” ifadelerine yer verdi.

"Kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştık"

Mahalle sakinlerinden olan Fatma Ceylan olaya ilk müdahale edenlerden olduğunu ifade ederek, “Su baskını olduğunu duyunca koşarak buraya geldim. Benim gelinim beline ip bağlamış, yardım etmeye çalışmış ama su basıncı o kadar yüksekti ki, olmadı. Biz önce kendi imkânlarımızla suyu tahliye etmeye çalıştık. Kendimiz kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştık.” ifadelerini

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal