Bartın'da Kozcağız beldesinde meydana gelen sel felaketinin bilançosu dron ile görüntülendi! Felaketin Bilançosu Ağır!

Bartın'da Kozcağız beldesinde meydana gelen sel felaketini ağır şekilde hissedildi. Barajın tahliye kanallarından bırakılan sular sonrası yollar göçtü. Biri 4 katlı, diğeri tek katlı 2 ev yıkıldı, çok sayıda iş yerini ve evleri su basmıştı.

28.06.2022-17:24 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-17:52)

Sağanak yağış sebebiyle sel ve su baskınlarından dolayı meydana gelen tahribat havadan dron ile görüntülendi. Bartın’da etkili olan sağanak yağışlar sonrası evlerin yıkıldığı görüntülenirken, yolların göçtüğü de kaydedildi. Kozcağız beldesindeki sel felaketinin ardından tahribat dron ile havadan görüntülendi.

Felaketin izleri ağır

Bartın'da Kozcağız beldesinde meydana gelen sel felaketini ağır şekilde hissedildi. Barajın tahliye kanallarından bırakılan sular sonrası yollar göçtü. Biri 4 katlı, diğeri tek katlı 2 ev yıkıldı, çok sayıda iş yerini ve evleri su basmıştı.

Bakanlık incelemelerde bulundu

Yaşanan sel sonrası ortaya çıkan manzara ise dron ile havadan görüntülendi. Kozcağız barajının doluluk seviyesinde olduğu gözlenen görüntülere, tahliye kanalından su salınmaçalışmları halen sürüyor. Yıkılan binanın bulunduğu mahalle tamamen tahliye edilirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ise bölgede incelemelerde bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal