Beyaz Saray'dan açıklama geldi tarih belli oldu! Erdoğan ile Biden yarın yüz yüze görüşme gerçekleştirecek

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan duyurdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın NATO Liderler Zirvesi çerçevesinde 29 Haziran Çarşamba günü görüşeceğini bildirdi. İşte haberin detayları...

28.06.2022-16:52 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-16:52)

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın NATO Liderler Zirvesi çerçevesinde 29 Haziran Çarşamba günü görüşeceğini duyurdu. 


Görüşme teklifi Biden tarafından geldi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın Madrid'de gerçekleşecek olan NATO zirvesinde bir araya gelmesi beklenmektedir. Madrid'deki NATO zirvesine gitmek için Ankara'dan ayrılmadan hemen önce gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, "Bu sabah Sayın Biden ile de bir görüşme yaptık. Bu akşam veya yarın tekrar bir araya gelme arzusunu ifade etti, biz de 'olabilir' dedik" diye söyledi. 

Öte yandan Beyaz Saray da Biden'ın Erdoğan'la yapmış olduğu telefon görüşmesinin sonrasında kısa bir açıklama yayımladı. Yapılan yazılı açıklamada ise, "Biden'ın NATO zirvesinde Erdoğan'ı görmeyi sabırsızlıkla beklediğini ifade ettiği" belirtildi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal