Ankara'da Büyücü Operasyonunda 13 Şüpheli Yakalandı

Emniyetin düzenlediği operasyonda Ankara'da sözde büyücü olarak kendini tanıtan zanlılar hakkında işlem başlatıldı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

10.02.2021-13:22 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-13:22) Ankara'da Büyücü Operasyonunda 13 Şüpheli Yakalandı

Suç örgütünün 'büyü' iddiasıyla dolandırıcılık yaptıklarını bulan Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelileri tutuklamak için eyleme geçti.

Polislerin yaklaşık altı ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından suçlulara ait Altındağ ilçesindeki on beş farklı adrese aynı zamanda operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Suriye uyruklu on üç şahıs gözaltına alındı.

Zanlıların Altındağ'da bulunan eve özel eşyalarla dizayn edip sözde 'büyü merkezi'ne dönüştürdüğü, mağdurları eve çağırıp ücret karşılığında dua okuma, muska yazma gibi yöntemlerle sorunlarını çözdüklerini iddia ettikleri öğrenildi.

Suç örgütü üyelerinin kullandıkları internet sitesi aracılığı ile de özellikle Arap ülkelerindeki yabancı uyruklu bireylerle görüntülü konuşup 'büyü' bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Adreslere yapılan aramalarda çeşitli belgelere ve eşyaya el konuldu.

Büyü merkezi olarak tasarlanan evde yapılan aramada, kurutulmuş hayvan kafaları, sandalyeye halatla bağlanmış oyuncak bebekler, renkli heykeller ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların, dolandırıcılıktan kazandıkları parayla lüks bir yaşam sürdüğü de öğrenildi.

Suçluların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, kaçan iki zanlının yakalanması için de çalışmaların devam ettiği söylendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal