Andrey Karlov Suikastı Davası Ertelendi

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 2016 yılında polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesine ilişkin davaya devam edildi.

02.10.2020-17:31 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-17:31) Andrey Karlov Suikastı Davası Ertelendi

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 19 Aralık 2016 tarihinde polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesine ilişkin 28 sanıklı davaya devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan 9 sanık ile tutuklu sanık Şahin Söğüt ve tarafların avukatları hazır bulundu. Tutuklu diğer sanıklar ise bulundukları cezaevlerinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden duruşmaya katıldı. Bazı avukatların ise mahkemede hazır bulunamayacaklarına dair mazeret dilekçesi gönderdikleri açıklandı.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmak için söz verilen sanıklardan bazıları, koronavirüs salgını nedeniyle avukatlarıyla yeteri kadar görüşemediklerini, bu sebeple savunmalarını sonraki celselerde yapmak istediklerini belirtti.

Mahkeme, sanıklara savunmalarına hazırlanmaları için süre tanıyarak 7 sanığın tutukluluklarının devamına karar verip duruşmayı erteledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal