20.03.2019-12:22 (Son Güncelleme:20.03.2019-12:16)

Tüm Emekliler Temmuz Ayında Yüzde 5 Zam Alacak

Temmuz'da memur emeklilerine en az yüzde 5 zam geliyor. 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü geçerse fark da yansıtılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı da yüzde 5'i görecek.

Ocak'ta bütün emeklilere, Şubat'ta da ilave ödeme dahil aylığı bin liranın altında olanlara zam yapılırken, gelirler Temmuz'da da artacak. Bütün emekliler Temmuz'da zam alacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranını, memur emeklileri de fark alıp almayacağını öğrenmek için bu senenin ilk 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyonu merakla bekliyor. Fakat enflasyon ne kadar çıkarsa çıksın, memur emeklilerinin en az yüzde 5 zam alacağı net.

ENFLASYON FARKI OLUŞURSA ZAMMA YANSITILACAK

Memurlar için gerçekleştirilen toplu sözleşmede Temmuz ayı zam oranı yüzde 5 olarak tespit edilmiş, 2019'un ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 4'ü geçerse ayrıca fark verileceği karara bağlanmıştı. Buna göre; memur emeklilerinin maaşına Temmuz'da yüzde 5 zam yapılacak, ayrıca enflasyon farkı da oluşursa bu da maaşlara ilave edilecek.

GÖZLER 3 TEMMUZ'DAKİ ENFLASYON VERİSİNDE

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını ise 2019'un ilk yarısında gerçekleşecek enflasyon gösterecek. Bunun şu ana dek ilk 2 aylık döneminin verisi netleşti. Ocak-Şubat enflasyonu yüzde 1,23 olarak kaydedildi. Ekonomistlerin tahmini Ocak- Haziran enflasyonunun yüzde 5 düzeyinde olacağı doğrultusunda. Buna göre SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaşına yüzde 5 zam yansıtılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı, memur emeklilerinin enflasyon farkı alıp alamayacağı, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle meydana çıkacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr