Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Marketlerde Yöresel Ürünleri Zorunlu Kılacağız

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yenilenen Kapıköy Gümrük Kapısı'nın açılışının ardından, Tuşba ilçesindeki Fuar Kongre Merkezi'nde düzenlenen mobilya fuarının açılışında açıklamalarda bulundu.

20.03.2019-00:08 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-23:43) Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Marketlerde Yöresel Ürünleri Zorunlu Kılacağız

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Van'da vatandaşlara hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu.

İSTİŞARE KURULU

Esnafa çok önem verdiklerini ve bu kapsamda iş dünyası temsilcileriyle "istişare kurulu" kurduklarını belirten Pekcan:"Sizlerin talepleri bize geliyor. Bu talepleri mutlaka değerlendiriyor ve geri dönüş yapıyoruz. Bu çalışmamız bundan böyle devam edecek. Hepinizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız, her zaman esnafının yanında olmuştur. Bundan sonraki çalışmalarımızda da esnaf ve sanatkarımızı merkeze almaya devam deceğiz." dedi

"DİJİTALLEŞMEYE ÖNEM VERİYORUZ"

Pekcan sözlerine, "Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıldaki hedefi yüksek gelirli ülkeler seviyesine yükselebilmektir. Bunun yolu da daha fazla ihracat, daha fazla katma değerli ihracattan geçer. Bu doğrultuda bakanlık olarak ihracatımızı arttırmak, güçlü, rekabetçi olduğumuz pazarlarda daha fazla rekabetçi olmak için daha fazla tasarıma ve markaya destek vererek, yolumuza devam diyoruz. Aynı zaman iç ve dış ticarette de dijitalleşmeye önem veriyoruz." değerlendirmesinde bulunarak devam etti.

"BELLİ BİR YÜZDEDE RAF AYRILMASINI ZORUNLU KILACAĞIZ"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Perakende sistemiyle ilgili kanun çalışmamız var. Bu taslak çalışmada, marketlerin yöresel ürünleri için belli bir yüzdede raf ayrılmasını zorunlu kılacağız. Bunun dışında sadece marketlerin kendi markasıyla değil, firmaların da markalarıyla satış yapmalarına yüzde getireceğiz.' dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal