05.05.2024-16:56 (Son Güncelleme:05.05.2024-16:56)

Türkiye dünyadaki sayılı ülkeler arasında yer alacak: Türksat 6A’nın logosu belirlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın logosunun belirlendiğini bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın tamamlanan montaj, entegrasyon ve test sürecini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, Türksat, Savunma Sanayi Başkanlığı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. iş birliğiyle gerçekleştirilen bu büyük Ar-Ge projesinin sona erdiği belirtildi. Bakan Uraloğlu, uydunun hazırlık aşamasındaki başarılarını gururla paylaşırken, testlerde uydunun uzay koşullarına dayanıklılığının başarıyla gösterildiğini ifade etti. Haziran ayının başında ise Türksat 6A'nın SpaceX'in merkezine gönderileceği belirtildi.

Türkiye için önemli bir dönüm noktası

DHA’da yer alan habere göre; Uraloğlu, temmuz ayında yörüngesine fırlatılacak olan Türksat 6A'nın Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacağını vurguladı. Ülkenin ilk yerli haberleşme uydusu olması bakımından büyük bir adım olan Türksat 6A'nın, yerli bileşenlerle üretilmesi ve dışa bağımlılığın azalması açısından da kritik bir rol üstleneceği belirtildi. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin artık haberleşme uydularını üretebilen seçkin ülkeler arasında yer alacağını ve bu projenin Türkiye için stratejik bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.


Bakan Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun Türkiye'nin geleceği için son derece önemli bir Ar-Ge projesi olduğunu vurgulayarak, Türksat 6A'nın Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu olarak uzayda ülkemizi ve Türk bayrağını temsil edeceğini belirtti. Uraloğlu, "Türksat 6A uydusunun logosunu bu düşünceyle belirledik. Türkiye'nin en büyük Ar-Ge projesi olan Türksat 6A için logomuzun ilhamını, Türkiye'nin gelecek vizyonundan ve gururla dalgalandırdığımız bayrağımızdan aldık. Temmuz ayında yörüngesine göndereceğimiz milli haberleşme uydusu Türksat 6A ile gururumuz, şanlı bayrağımız uzaydaki yerini alacak" şeklinde konuştu.

kursat@haber365.com.tr