14.05.2018-10:18 (Son Güncelleme:14.05.2018-10:34)

TSK Hava Operasyonu Sonuçlarını Açıkladı

Türk silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı açıklamaya göre 7 Mayıs günü yapılan hava harekatında etkisiz hale getirilen terörist sayısı belli oldu.

Türk silahlı Kuvvetleri Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk kırsalında düzenlenen hava harekatı kapsamında 13 terörist etkisiz hale getirildiği açıklaması yaptı.

Türk silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi Hakurk bölgesine 07 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen hava harekâtı neticesinde, 13 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan operasyonlara bir yenisi daha eklemişti. 7 Mayıs 2018 günü Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk bölgesine düzenlenen hava operasyonunda Türk jetleri görev almıştı. Operasyonun sonuçları bugün yapılan araştırmalar sonucu belli oldu. Yapılan operasyona göre, Irak'ın kuzeyinde yer alan Harkuk kırsalında 13 terörist TSK tarafından etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

İç işleri bakanlığının da yaptığı açıklamada bir hafta içinde 24 terörist daha etkisiz hale getirilmişti. Bu teröristlerden biri ölü 14 sağ ve 9 tanesi de teslim olmak kaydıyla ele geçildiği açıklandı

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr