28.04.2018-22:03 (Son Güncelleme:28.04.2018-21:58)

Suudi Arabistan'da Amerikan Güreşi Maçında İran Bayrağı Açıldı

Suudi Arabistan'da düzenlenen Amerikan Güreşi maçında bir güreşçinin İran bayrağı açması ve kadınların 'uygunsuz' giyinmesi ülkede büyük tepki gördü.

Suudi Arabistan Spor İdaresi, dün Cidde'de yapılan güreş maçında kadınların "uygunsuz" kıyafet giydiği ve erkek güreşçilerden birinin İran bayrağı açtığı video görüntülerinden dolayı izleyicilerden özür diledi.

GÖRÜNTÜLER TEPKİYE YOL AÇMIŞ

Amerikan Güreşi Federasyonu (WWE) tarafından, Kral Abdullah Spor Kompleksi'nde yapılan maça ait görüntüler vatandaşların tepkisini topladı.

Sosyal paylaşım sitelerinde meseleyle alakalı yorum ve eleştirilerin artması üzerine Spor İdaresi, seyircilerden özür diledi.

TEPKİLERE YOL AÇAN GÖRÜNTÜLER KALDIRILACAK

Spor İdaresinin Twitter hesabından yayınladığı yazılı duyuruda, söz konusu görüntülere karşı olunduğu ve halkın değerleriyle çelişen bütün görüntülerin kaldırılacağı söylendi.

İRAN BAYRAĞI AÇAN GÜREŞÇİ RİNG DIŞINA ÇIKARILMIŞ

İran asıllı ABD'li güreşçilerden birisinin ringe çıkarken İran bayrağı açması da tepki topladı. Yerel medyada ise Suudlu amatör güreşçilerden birinin söz konusu ABD'li güreşçiyi ringin dışına attığına atıfta bulunularak, bunun esasen İran'ın güçsüzlüğünü gösteren sembolik bir görüntü olduğuna değinildi.

Suudi Arabistan Spor İdaresi Başkanı Turki bin Abdulmuhsin Al Şeyh, şubat ayı sonunda ülkede güreş maçları yapılması için WWE ile 10 senelik bir anlaşma imzalamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr