29.04.2024-09:36 (Son Güncelleme:29.04.2024-10:36)

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları: Bir gecede onlarca Filistinli hayatını kaybetti!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Son raporlara göre, en az 22 Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, Gazze kentinin farklı bölgelerinde gerçekleşen hava saldırılarında evler hedef alındı ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda insan yaşamını yitirdi.

Gazze'nin batısındaki Ebu Husayra Caddesi'nde et-Terturi ailesine ait evin hedef alınması sonucu en az 5 Filistinli hayatını kaybetti. Aynı şekilde, Gazze'nin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde, Hicazi ailesine ait evin bombalanması sonucu 2 Filistinli kadın yaşamını yitirdi ve birçok kişi yaralandı. Refah kentinin doğusundaki Cenine Mahallesi'nde de "Hatib" ailesine ait evin hedef alınması sonucu en az 4 Filistinli öldü, birçoğu yaralandı. >Saldırılar sadece bu bölgelerle sınırlı kalmadı. Refah'ın merkezindeki Şabura Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlilerin barındığı "Havacat" ailesine ait evin bombalanması sonucu 6 Filistinli yaşamını yitirirken, Refah'ta "Ebu Taha" ailesine ait evin hedef alınması sonucu da 5 Filistinli hayatını kaybetti.


35 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor. Saldırılarda sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınaklar da hedef alınıyor. Bu durum, yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanmasına neden oluyor.

Saldırılarda en fazla zarar görenlerin çocuklar ve kadınlar olduğu belirtiliyor. Bugüne kadar en az 14 bin 685 çocuk ve 9 bin 670 kadın olmak üzere toplam 34 bin 454 Filistinli hayatını kaybetti, 77 bin 575 kişi de yaralandı. Binlerce kişinin enkaz altında kaldığı bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da saldırılarla tahrip ediliyor. Bu trajik olaylar, uluslararası toplumun dikkatini çekerken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına son verilmesi için çağrılar yapılıyor.


cerenpeksen@haber365.com