30.01.2019-08:39 (Son Güncelleme:31.01.2019-11:42)

Sinemada Yeni Dönem Resmen Başladı!

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yer aldı.

Milli kültürün uluslararası tanıtımında önemli bit yeri olan dizi filmlerin desteklenmesi, sinema alanının uluslararası sektörde rekabet gücünün yükseltilmesi ve ülkenin film üretim merkezleri arasına girmesi amacı taşıyan kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanuna göre, dizi film desteğinin yeni bir destek türü olarak ilave edilmesi nedeni ile, "dizi film" tanımı yapılması tahmin ediliyor.

Sinema filmi öncesinde reklamların süresi en fazla 10 dakika, fragman gösterim süresi en az 3, en fazla 5 dakika olacak; sinema filmi molası ise 15 dakikayı geçmeyecek.

Kanuna göre, sinema salonu işletmecileri, sinema biletini içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyetlerinde bulunamayacak. Bilet ile mısır veya başka bir ürünün satışı birleştirilerek satışa sunulamayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr