14.12.2018-21:04 (Son Güncelleme:14.12.2018-20:50)

Rusya Ukrayna Gerginliği Büyüyor

Azak Denizin'deki gerilim tırmanıyor. Rusya, Ukrayna'nın provokasyon hazırlığında olduğunu belirtti.

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) Harekat Komutanlığı İkinci Başkanı Eduard Basurin, Ukrayna ordusunun saldırı tehdidine karşı silahlı kuvvetlerini topyekun tekayyuza geçirdiklerini ilan etti.

DNR'nin, saldırı tehdide rağmen Minsk Anlaşması'nın şartlarını yerine getirdiğini öne süren Basurin, "Tüm silahlı birimlerimizi topyekun teyakkuza geçirdik. Topçu birliklerimiz düşmanın saldırısına karşılık vermeye hazır. Stratejik öneme sahip objelerimiz hava savunma sistemleri ile güçlendirildi" açıklamasında bulundu.

Ukrayna'nın doğusunda Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı milisler arasındaki çatışmalar da yeniden alevlendi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, ayrılıkçıların dün 22 kez ateşkesi ihlal ettiklerini, açılan ateşte iki Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

RUSYA: KİEV PROVOKASYON HAZIRLIĞINDA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın önümüzdeki günlerde ülkenin doğusundaki Donbass bölgesinde silahlı provokasyon yapmaya hazırlandığını öne sürdü.

Zaharova şu açıklamayı yaptı; "Edinilen bilgilere göre, Kiev yönetimi, Donetsk ve Lugansk illerinde sıkıyönetim ilan edilmesini kullanarak, önümüzdeki günlerde temas hattında silahlı provokasyon yapma hazırlığında.''

Öte yandan Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rus istihbaratının ülke genelinde karışıklık çıkarmayı planladığını ileri sürdü.

Ayrıca Ukraynalı Lider Poroşenko Azak Denizi'ndeki gerilimi ABD Medyasında değerlendirdi. Poroşenko değerlendirmesinde, "Bay Putin, bu bir savaş. Bu ne şaka, ne kaza, ne de kriz" szölerini sarf etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr