03.06.2020-12:56 (Son Güncelleme:03.06.2020-12:52)

Ruh Sağlığımızı Korumak İçin Neler Yapmalıyız?

Son zamanlarda insanların sadece fiziksel değil ruhsal problemleri de var. En az fiziksel sağlığımız kadar mental sağlığımıza da özen göstermemiz gerekiyor. Peki, ruh sağlığımızı nasıl koruruz? Ruh sağlığı hakkında tüm merak edilenler haberimizin devamında...

Herkesin hayatında problemler vardır. Hayatımızda bazı başarısızlıklar, uyumsuz ilişkiler, aldatılmalar, ekonomik problemler gibi sorunlar yaşayabiliriz. Bu sorunlar depresyona girmemize neden olurken ruh sağlığı dengemizi alt üst edebilir. Peki, ruh sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? Yaşam enerjimizi nasıl yükseltebiliriz? Tüm soruların cevabı için haberimize göz atabilirsiniz...

RUH SAĞLIMIZI KORUMAK İÇİN ÖNERİLER

OLUMLU DÜŞÜNME

Hayatımızda bazı olumsuzlar yaşasak bile bunu sürekli dile getirmek daha çok depresyona girmemize sebep oluyor. Negatif enerjiyi hayatınızdan uzak tutmak için olumsuzluklardan bahsetmemek gerekiyor.

ÖFKE KONTOLÜNÜ SAĞLAMAK

Öfkelenmeye başladığımızı hissettiğimizde derin nefesler alarak kendimizi rahatsızlık duyduğumuz ortamdan uzaklaştırmamız gerekiyor.

HAYIR DİYEBİLİN

Bazı insanlar, başkalarının sevgi ve onayını kaybetmemek için istemedikleri halde onları kaybetmemek için her şeye evet derler. Ancak bu durum size istemediğiniz şeyleri yaptırmaya zorladığı için depresyona sokabilir. Hayır demeyi öğrenmelisiniz.

GEÇMİŞTE YAŞAMAYIN

Belki bir ayrılık yaşadınız belki çok sevdiğiniz şeyleri şimdiki zamanda yapamıyorsunuz. Sürekli geçmişi düşünmek geleceğe odaklanamamanızı sağlar. Geçmiş çöptür üfle gitsin sözünü burada anlamlandırıyoruz. Bu yüzden şimdiyi ve gelecekte ki mutlu olacağınız düşünün. Fakat çok fazla geleceği düşünmekte kaygıya sebep olabiliyor. Oranı iyi ayarlamalısınız.

GİRİŞKEN OLUN

Fikirlerinizi ailenizle, iş arkadaşlarınızla ve hayatınızda olan insanlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Böylelikle kendinizi bulacak ve hayatınızda ki insanlar sizin neler düşünüp hissettiğinizi daha net anlayacaktır.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr