02.10.2020-10:10 (Son Güncelleme:02.10.2020-10:11)

Piyasalar, Göründüğü Gibi Değil!

Trump’ın Kovidli çıkması, 2,2 trilyon dolarlık teşviğin ABD Meclisi’nden geçmesi piyasaları nasıl etkileyecek? Konuyu, etraflıca masaya yatırdık.

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

ABD Başkanı Trump’a virüsün bulaştığı bilgisi piyasaları karıştırdı. Keza, 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketi de ABD Meclisi’nden geçmişti. Bu görüntüye bakanlar, gerçeği ıskalayabilirler.

Peki piyasalarda aslında ne oluyor?

Başkan Trump’ın Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasının piyasalar üzerinde olumsuz etki yapması bekleniyor. Paket faktörü altın üzerindeki olumsuzluğu oluşturur.

ABD Temsilciler Meclisi’nden, 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketi geçti. Hisse Senetleri Uzmanı ve Fon Yöneticisi Cenk Akyoldaş, paketin Cumhuriyetçiler’in ağırlıkta olduğu Senato’dan geçemeyeceği fikrini, şöyle anlatıyor:

’Trump, ne olursa olsun, muhalefetin paketini devreye almaz. Yapacaksa bile seçimden sonra kendisi devreye alır.’

TRUMP’IN KOVİDLİ OLMASI PİYASAYI KÖTÜ ETKİLER!

Başkan Trump’ın, Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının piyasaları olumsuz etkilemesi bekleniyor. Akyoldaş, bu durumu, Trump’ın, propaganda yapamayacak olmasının getirdiği, belirsizliğe bağlıyor.

Belirsizlikten, piyasaların kötü etkileneceğini kaydeden Akyoldaş, altının halen normal tepki hareketini yapmasına işaret ediyor.

1921’İ AŞMADIKÇA, ALTIN DÜŞECEKTİR!

Altının onsunun, 1.921 doları geçmedikçe, mevcut dalga hareketini normal olarak okuyan, Akyoldaş, altının ilk etapta 1.850 dolar ve akabinde 1.825 dolara gerileyeceğini öngörüyor.

DOLAR NEDEN TÜRKİYE’DE YÜKSELİYOR!

Sıcak gündemin etkisi ile ABD Doları Yen karşısında değer kaybederken, Türkiye’de pozitif ayrışarak yükseliyor.

TSİ 09.44 itibariyle 0,38 yükselişle 7.7730’dan el değiştiren doları değerlendiren, Akyoldaş, ‘Gelişmekte olan tüm piyasalarda değer kaybı var.

Normal piyasa koşullarına adapte olmak istesek de, bu dalgadan pozitif ayrışamıyoruz. Önümüzdeki dönemde TL için pozitif ayrışma bekliyorum.’ dedi.

TL’DE DEĞERLEME YAŞANACAK!

İleriki günlerde, TL’de değerleme yaşanmasını bekleyen, Akyoldaş, enflasyon rakamından sonra piyasaların rahatlayacağını, beklentiden sonra satışların yaşanacağı tespitini yaptı.

HİSSE SENETLERİ İYİMSERLİĞİ

Hisse senetleri iyimserim. Yine de bugün ki gelişmeler doğrultusunda, yukarı doğru hareket öngörülüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr