23.05.2019-12:12 (Son Güncelleme:23.05.2019-12:00)

NASA'nın başlattığı İsmini Mars'a Gönder Projesinde Türkiye Birinci Sırada

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 2020 yılındaki Mars görevi için başlattığı proje sosyal medyada oldukça ilgiyle karşılandı. NASA'nın başlatmış olduğu 'İsmini Mars'a Gönder' kampanyasına en fazla katılım sağlayan ülkeler arasında Türkiye, birinci sırada geldi.

Türkiye'den 308 bin 454 kişi ismini Mars'a göndermek için NASA'ya başvuruda bulundu. NASA, 2020 senesinde Güneş sistemindeki en yakın komşumuz olan Mars'a yeni bir Rover uzay aracı gönderecek.

Uzaya meraklı olan kişiler bu görevin içine isimleri ile dahil etmek isteyen NASA, Send Your Name to Mars (İsmini Mars'a Gönder) adlı bir kampanya düzenledi. Bu kampanya ile hazırlanan web sayfasını ziyaret edenler formu tamamladıktan sonra isimleri gidecek uzay aracının içine yerleştirilecek olan çipe yazılacak. Formun doldurulmasının ardından 2020 yılındaki Mars görevi için temsilen bir biniş kartı veriliyor. Kartın şekli aynı uçak biletlerini benzetilerek hazırlanmış hatta esprili bir dil ile uçaklarda uçulan mesafeye göre verilen mil puanları dai bulunuyor.

Kampanyanın sosyal medyadan duyulması üzerine dünya çpında 1 milyon 615 bin 864 kişi başvuru gerçekleştirdi. En yüksek katılım gösteren ülkeler içinde Türkiye ise birinci sırada 308 bin 454 kişi ile bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr