20.03.2020-16:28 (Son Güncelleme:20.03.2020-16:22)

Mehmet Altıparmak: 'En Çok Biz Mağdur Olduk'

Hatayspor Teknik Adamı Mehmet Altıparmak, liglerin ertelenmesini yorumladı. Dün İstanbul’a seyahat ettiklerini ve otele gittikten sonra kararın duyurulduğunu aktaran Altıparmak en çok mağdur olan takımın kendileri olduğunu söyledi.

Hatayspor’da Teknik Adam Mehmet Altıparmak, mağdur olduklarını dile getirdi. Erteleme kararının daha önce verilmesi gerektiğini belirten deneyimli teknik direktör, “2 gün önce büyük bir toplantı yapıldı. Bu karar orada da alınabilirdi. En fazla bir mağdur olduk. Maç için dün İstanbul’a gittik. Havalimanına saat 15.00’te indik, saat 16.00’da otele yerleştik, saat 17.00’de de karar açıklandı. Bu durum kulübün mali durumuna etki etti, biz de o kadar yol gittik ve risk aldık. Karar açıklanınca otelden çıkıp tekrar evlere dağıldık. Daha önceden almamız lazımdı ama en azından geç de olsa tedbir alındı. Şimdi maçların ne zaman başlayacağının kararını bekleyeceğiz. Biz de ona göre planlama yapacağız” diye konuştu.

“TFF FUTBOLCULARIN SÖZLEŞMELERİNİ DÜŞÜNECEKTİR”

Liglerde birçok oyuncunun mukavelesinin 31 Mayıs’ta bitecek olması ve maçların haziran ayına sarkması gibi bir olayla karşı karşıya kalınması ile alakalı da açıklamada bulunan Mehmet Altıparmak, “Muhakkak önlem alınacaktır. Bu önlemler iyi bir şekilde alınırsa, 31 Mayıs’a kadar ligler bitirilir diye düşünüyorum. Son dönemde biz maçlarımızı pazar ve çarşamba oynuyorduk. Zaten 6 maçımız kaldı. Ligdeki Play-Off’u da düşünürsek, sıkıştırılmış programla ligler zamanında bitirilebilir. Daha önce Alanyaspor’dayken Play-Off finali oynamıştık. 31 Mayıs’ta oynamıştık ama maçın bitimi 1 Haziran’a kalmıştı. Yine 31 Mayıs’a kadar ligler bitirilir diye düşünüyorum. Ama önlem liglerin ertelenmesi daha da uzaksa, eminim ki federasyon bu konuyla ilgili bir karar alır” dedi.

“YABANCI FUTBOLCULAR YURT DIŞINA ÇIKMAYACAK”

Verilen erteleme kararının sonrasında oyunculara evlerinde oturmaları gerektiğini ilettiklerini vurgulayan Mehmet Altıparmak, “Futbolculara mümkün olduğu kadar evinizde olun, kimseyle çok fazla temasta olmayın dedik. 1 haftalık süreyi atlatalım, lig devam edecekse antrenman programını da ona göre çıkaracağız. Yabancı futbolcuların çoğunun ailesi yanında. Kendi ülkelerine gitmeyecekler. Zaten gitseler 14 gün gittikleri yerde karantinada kalacaklar, geldiklerin de 14 gün burada karantinada kalacaklar. Bütün futbolculara gerekli açıklamaları yaptık. Aileleriyle birlikte evlerinden çıkmazlar. Futbolcular bu konularda çok bilinçli ve hassaslar. Yetkililerin söyledikleri şeyleri de yerine getiriyorlar” dedi.

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Liglerin başlama tarinin uzatılması hakkında oyunculara bireysel program vereceklerini de ifade eden Altıparmak, “Maçlar normal seyrindeymiş gibi program vereceğiz. Normal prosedürü uygulayacağız. Bu ligler bitecek. Daha önce de çok büyük badireler atlatıldı. Belki bunun gibi hiç olmadı ama bunu da atlatacağız” dedi. Liglerin tescil edilmesi tartışmalarıyla ilgili de konuşan Altıparmak, “Ligler tescil edilse de edilmese de biz Allah’ın izniyle şampiyon olacağız. Amacımız şampiyon olmak ve Süper Lig’e çıkmak. Ama diğer takımların puan barajı birbirine çok yakın. Tescil konusunun kabul edilmeyeceğini düşünüyorum. Tescil edilse de edilmese de bizim için fark etmez. Amacımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmak” diyerek konuşmasını bitirdi.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr