19.07.2019-16:51 (Son Güncelleme:19.07.2019-16:48)

Kızartmalarda Yağın Sıçraması Nasıl Önlenir?

Kızartmaları yaparken yağın sıçraması hem elinizi yakmanıza hem de çevrenin kirlenmesnie sebep olur. Bu durumu önlemek için ipuçlarını takip edin.

Kızartmaların sıçramasını kimse istemez. Ancak sıklıkla yaşadığımız bir sorundur. Siz de bu sorunu yaşıyorsanız. Bu yazı tam size göre.

KURULAYIN

Kızartacağınız sebzeleri kurulamaya önem verin. Patates, patlıcan veya biberi kızartırken sebzelerin ıslak olmaması yağın sıçramasını önleyecektir.

DERİN TAVALAR TERCİH EDİN

Kızartma yaparken derin tavaları seçin. Bu şekilde sıçrayan yağlar rahatça etrafa ulaşamayacak, tava içinde hapsolacaklardır.

DERİN DONDURUCUYA ÖNEMLİ

Derin dondurucudan çıkardığınız sebze ve ya etleri bol yağda kızartırsanız yağlar çevreye sıçrar. Tavaya aldığınız dondurulmuş gıdalar eriyip içindeki suyu salınca sıçramaya sebep olur.

TUZLAYIN

Tavaya bir miktar tuz atarak yağın içindeki nemi yok eder ve sıçramanın azalmasını mümkün kılabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr