03.08.2018-10:42 (Son Güncelleme:03.08.2018-10:48)

Kırmızıya Dönen Göl Köylüleri Korkuttu

Antalya'da olan Karın Gölü'nde olan bir olay çevredeki halkı korkuttu. Vatandaşlar kanlı ay tutulmasının ardından gölün kırmızı renge büründüğünü iddia etti. Bilim adamları ise bu durum planktonların renk değiştirmesinden kaynaklandığını ve doğal olduğunu söyledi.

Antalya'nın Alanya ilçesi arazisinde yer alan Karın Gölü, kırmızıya boyanınca bölge halkını endişe kapladı. Kanlı ay tutulmasının ardından gölün bu duruma geldiğini öne süren bölge halkı, meydana gelen doğa olayı karşısında şaşkınlığını saklayamadı.

KANLI AYDAN ÖNCE GÖL GAYET NORMALDİ

Alanya'nın Çakallar Mahallesi Söbiçemen Yaylası'ndaki Karın Gölünde korkutan bir manzara meydana geldi. Göldeki renk değişikliğinin geride kalan gün olan kanlı ay tutulmasının ardından olması köylüleri hem şaşırttı hem de ürküttü. Bölgede ikamet eden halk kanlı ay tutulmasından önce gölün gayet doğal olduğunu fakat sabah kalktıklarında bu manzara ile karşılaştıklarını kaydetti.

"PLANKTONLARIN RENK DEĞİŞTİRMESİ"

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, göllerde tuz yoğunluğunun yükselmesine bağlı olarak, sudaki planktonların hayat şartlarının değişmesiyle beraber kırmızı bir renge bürünebildiğini kaydetti. Bu olayın Karın Gölünde de meydana gelmiş olabileceğine dikkati çeken Prof.Dr. Gökoğlu, meydana gelen olayın son derece normal olduğunu, bir tehlike olmadığını, Akdeniz ve etrafındaki göllerde bu tarz olayların bazen meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr