Bedelli Askerlik Kanunu Resmi Gazete'de Yayımlandı

Yüz binlerce gencin yolunu gözlediği bedelli askerlik kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 3 ay süre içinde kanundan faydalanmak isteyenler başvuru yapmak zorunda.

03.08.2018-10:21 - (Son Güncelleme: 03.08.2018-10:26)

Bedelli askerlik düzenlemesinin de içinde olduğu "Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı KHK'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Bedelli askerlik hakkından faydalananlar, temel askerlik eğitimi boyunca çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız yada ücretsiz izinli sayılacak. Tahsil edilen paralar, Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez muhasebe birimi hesabına aktarılacak. Bu paraları Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na göndermek üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek eklemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

3 AY İÇİNDE BAŞVURULMALI

Kanuna göre, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte, her ne nedenle olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994'ten önce doğan bedelli askerlikten faydalanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra 3 ay içinde askerlik şubelerine yada yurt dışı temsilciliklerine başvuru yapacak.

Askerlik hizmetini yerine getirmiş olmaları için başvurularda 15 bin Türk lirası yada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını bir defada vermeleri  ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri lazım olacak.

Her ne nedenle olursa olsun daha önce bedelli yada dövizli askerlik hizmeti çerçevesinden çıkarılanlardan yaş koşulunu taşıyanlar ile yaş koşulu aranmaksızın ve temel askerlik eğitimine tabi bulunmaksızın, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce sağlık sebebiyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına yönelik kararlardan sebeple askerlikten muaf olanlar da bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal