22.05.2020-16:33 (Son Güncelleme:22.05.2020-16:29)

Jorge Garbajosa: 'FIBA’nın İhtiyaca Göre Farklı Senaryolar Düşündüğünü Biliyorum'

İspanya Basketbol Federasyonu (FEB) Başkanı Jorge Garbajosa, Uluslararası Basketbol Federasyonu’nun (FIBA) coronavirüs salgını sebebiyle uyguladığı ve uygulamayı planladığı takvim değişikliklerini desteklediğini belirtti.

FIBA, yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle geçen zamanda hızlı aksiyon alıp, oyuncuların, takımların ve liglerin çıkarlarının ön planda tutulduğunu söyleyerek, Olimpiyat Elemeleri, Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarının da dahil olduğu basketbol takvimindeki çalışmaları sırayla açıklamıştı.

İspanya Basketbol Federasyonu Başkanı Jorge Garbajosa da İspanyol medyasına verdiği demeçte, FIBA’nın coronavirüs salgını sebebi ile uyguladığı ve uygulamayı planladığı takvim değişikliklerini desteklediğini belirtti.

Garbajosa, FIBA 2021 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın (EuroBasket) Kasım 2020’de yapılacak elemeleri için, FIBA’nın duruma göre değişikliğe açık olduğunu bilmekten ötürü memnun olduğunu aktararak, "Şu andaki durum ilk eleme penceresinin kasım ayında oynatılacağı, bu tarih iyi planlanmış ve başarılı olduğunu kanıtlamış bir organizasyon için uygun. Ancak korona virüs salgını nedeniyle hepimiz elemelerin bu tarihlerde nasıl oynanabileceğini merak ediyoruz. Salgın maçların oynanmasını önleyecek durumda olursa, FIBA’nın ihtiyaca göre farklı senaryolar düşündüğünü biliyorum, şu an öncelik maçların kasım ayında oynatılmasında" ifadelerini kullandı.

FIBA'nın yerel ligler ve Avrupa Basketbol Ligleri Birliği (ULEB) ile olabilecek en iyi takvim çalışmalarını gerçekleştirebilmek için beraber çalıştığını kaydeden Garbajosa, "Her durumda, benim için niyet eylemlerle gösterilir ve FIBA bunu yapıyor. Hem FIBA hem de ULEB. ULEB Başkanı Thomas Van den Spielgel'e de takvimlerin koordinasyonuna yardım ettiği için teşekkür ederim. El ele gitmeye çalıştığımızı gösteren, ileriye doğru önemli bir adım” değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr