24.11.2018-12:35 (Son Güncelleme:24.11.2018-12:32)

Hulusi Akar'dan Gözlem Noktası Planına Tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye'nin kuzey sınırında gözlem noktaları inşa etme düşüncesinden duydukları rahatsızlığı ABD'li muhataplarına ilettiğini bildirerek, "Bu tür uygulamaların bölgedeki karmaşık durumu çok daha karmaşık hale getireceği kanısındayım" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye'nin kuzey sınırında gözlem noktaları inşa etme düşüncesinden duydukları rahatsızlığı ABD'li muhataplarına ilettiğini bildirerek, "Bu tür uygulamaların bölgedeki karmaşık durumu çok daha karmaşık hale getireceği kanısındayım" dedi. Akar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla askeri öğretmenleri Bakanlıkta ağırladı. Akar, kabulün sonrasında gazetecilerin, ABD tarafından Suriye sınırında oluşturulması düşünülen gözlem noktaları ile alakalı, konunun Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu için gittiği Kanada'da ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile yaptığı görüşmede de gündeme geldiğini belirtti ve ekledi:

"Kanada'da General Dunford ve diğer ABD'li muhataplarımız ile yaptığımız görüşmelerde ABD'nin Suriye sınırına kurmayı düşündüğü gözlem noktaları konusunu da gündeme getirdik. ABD askerleri tarafından Suriye sınırına kurulacak gözlem noktalarının ülkemizdeki algıyı son derece olumsuz etkileyeceğini, burada, 'ABD askerleri bir şekilde terörist YPG'lileri koruyor, onları perdeliyor' şeklinde bir algıya neden olabileceğini görüşmelerimiz sırasında ifade ettik. Görüşmeler sırasında hem askeri hem sivil muhataplarımıza çeşitli şekillerde rahatsızlığımızı tekrar tekrar belirttik. Bu gibi uygulamaların bölgenin karmaşık durumunu çok daha karmaşık hale getireceğini kanısındayım. Dolayısıyla bunlara gerek olmadığını da ifade etmek istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, sınırlarının ötesinden gelebilecek her türlü risk ve tehdide karşı gerekli tedbirleri alacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. ABD'li müttefiklerimizin PKK'dan hiçbir farkı olmayan terörist YPG'lilerle ilişkilerini bir an önce kesmesini bekliyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr