24.04.2020-17:53 (Son Güncelleme:24.04.2020-17:10)

Her Gün İki Yumurta Yerseniz Bu Olur

Yapılan araştırmalar yumurtanın insan sağlığına birçok faydası bulunduğunu ortaya koymuştur. Düzenli olarak her gün yumurta yemekte bu faydalı besinden daha fazla yararlanılmasını sağlıyor. Peki, yumurtanın faydaları nelerdir? Günde iki yumurta yemek insan sağlığına nasıl fayda sağlar? İşte detaylar…

Yumurtanın kanserden görme bozukluklarına kadar birçok faydası bulunmaktadır. Her gün düzenli olarak 2 yumurta yediğinizde vücudunuza bu faydaları sağlamaktadır. İşte detaylar…

TOKSİNLERİN ATILMASINI SAĞLAR

Saç ve cildin güçlenmesine katkı sağlayan biyotin, B vitamini ve sindirilebilir besleyici proteinler yumurtanın içerisinde oldukça fazla bulunmaktadır. Tavuk yumurtalarında bulunan fosfolipitler, toksinlerin karaciğerden atılmasını sağlar.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Yapılan bir araştırmanın sonucuna göre düzenli yumurta yemek kadınların meme kanserine yakalanma riskini yüzde 18 azaltıyor.

KIRIŞIKLIKLAR AZALIR

Hollandalı bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre yumurta, 35-40 yaş arasındaki kadınların yüzde 87'sinde yaşlılık lekelerini ve cilt buruşukluklarını ortadan kaldırıyor. Erkeklerin ise göz çevresindeki kırışıklıklar gözle görülür şekilde azalıyor.

HIZLI KİLO VERİLİR

Yapılan araştırmalar, kahvaltıda tavuk yumurtası tüketimiyle düşük kalorili bir diyet programı uygularsanız, kilo verme hızının iki kat arttığı ortaya koymuştur. Aynı zamanda selülitlerin gözle görülür bir şekilde kaybolmasını da sağlıyor.

GÖRME BOZUKLUKLARINI DÜZELTİR

Yumurtada bulunan lutein maddesi berrak ve keskin görme olaylarından sorumludur. Düzenli olarak yumurta tüketmek görme ile ilgili sorunların giderilmesini sağlar.

KOLESTEROLDEN KORUR

Daha önceki görüşlere karşın, yeni araştırmalar yumurtadan alınan kolesterolün fosfatidlerle dengelendiğini ve bu sebeple insan sağlığı için zararlı olmadığını gösterdi. Ayrıca yumurta yemek vücudun kendi kolesterol üretimini engeller. Yanı sıra yumurta, trigliserit düzeylerini düşüren ve bu sayede kardiyovasküler hastalık riskini azaltan omega-3 asitlerini içerir.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Beyin hücreleri arasındaki normal iletişimi sağlayan fosfolipitler, kolinden oluşur. Bu vitaminin beynin en önemli yapı malzemesi olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır. Kolin eksikliği ise bellek azalmasına neden olur.

KEMİK VE DİŞLERİ GÜÇLENDİRİR

Yumurta içeriğinde bulunan D vitamini sayesinde vücuda en az balık yağı kadar fayda sağlar. Yapılan araştırmalarda düzenli yumurta tüketen kişilerin kemiklerinin daha sağlıklı olduğu ortaya konmuştur.

HORMONLARI DENGELİYOR

Yumurtanın içeriğinde bulunan B9 vitamini yani Folik asit, gebelik döneminde oldukça faydalıdır. Bu vitamin bebeğin engelli doğma riskini düşürüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr