19.01.2019-12:12 (Son Güncelleme:19.01.2019-11:57)

Halkbank Kredi Hesaplama Nasıl Olur?

Halkbank esnaf kredisi 2019 ne kadar, şartları nedir sorusu son zamanlarda en çok araştırılan konulardan biri. Halkbank kredi faiz oranları hesaplama nasıl yapılır? Halkbank kredi faiz oranları bir çok kişi tarafından araştırılıyor.

Halkbank esnaf kredisi 2019 ne kadar, şartları nedir sorusu son zamanlarda en çok araştırılan konulardan biri. Halkbank kredi faiz oranları hesaplama nasıl yapılır? Halkbank kredi faiz oranları bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Kredi ihtiyacı olan esnaflara Halkbank’tan müjdeli haber geldi. Halkbank esnaf ve sanatkârlara 2019'un ilk 3 ayında 10 Milyar TL, yılın tamamında ise toplam 22 Milyar TL Esnaf Kredisi desteği vereceğini açıkladı.

Yeni Esnaf Kredi Programı bünyesinde esnaf ve sanatkârların işletme ve yatırım kredisi ihtiyaçlarını gidermek için 2019'da toplam 22 milyar TL kredi kullandıracaklarını ifade eden Halkbank Genel Müdürü Osman Arslanşunları şu şekilde konuştu: 'Şubelerimize kredi plasman tahsisleri yapılmış olup yeni programa ilişkin kredi kullandırımları 9 Ocak (bugün) itibarı ile başlamıştır. Tahsis edilen tutarın 10 Milyar TL’lik kısmının, Bankamızın likidite durumu ve kredi geri dönüşlerinin yoğunlaşma dönemleri dikkate alınarak 2019 yılının ilk 3 ayında kullandırılması kararlaştırılmıştır. Esnaf kredisi kullandırımlarında, mevcut uygulamada olduğu gibi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın faiz desteği devam edecektir.'

HALKBANK ESNAF KREDİSİ ALMA ŞARTLARI NEDİR?

Halkbank esnaf kredisi alma koşulları hakkında henüz bir bilgi vermedi. Esnaf kredilerinde, kredi raporu kadar önenli bir başka konu da findeks çek raporudur. Findeks çek raporunda, çek ödeme alışkanlıkları kapsamlı bir şekilde inceleniyor. Bu raporda son 13 aydaki çekle ilgili tüm ayrıntılar yer alıyor. Bankalar tüm bu verileri gözden geçirdikten sonra, ipotekli veya ipoteksiz kullanabileceğiniz tutarı ve vadeyi hesaplıyor. İpotek istenip istenmeyeceği bankaya bağlı olsa da, bir teminat sunulması, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisinde olduğu gibi esnaf kredisinde de kredi almak açısından rahatlık sağlıyor. Esnaf kredilerinin vadesi 120 aya kadar uzayabiliyor fakat, elbette bu süre şirketin, şirket sahibinin ve ortaklarının kredibilitesine bağlı olarak farklılık gösteriyor.

2019 HALKBANK KREDİ HESAPLAMA- ZİRAAT BANKASI

TOKİ kredi hesaplama işlemi, özekllikle TOKİ başvurusu yaparak konut ya da iş yeri satın almaya hak kazanan kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Kuruma yapacak olduğu geri ödemenin ne kadar olacağı ya da indirim kampanyalarından yararlandığında ne kadar avantajlı olacağını görebilmek için yapılan TOKİ kredi hesaplama işlemi için çeşitli platformlarda vafdır. Bu krediler TOKİ tarafından hem Ziraat Bankası, hem de Halkbank aracılığı ile kullandırıldığında, hesaplama işlemi de bu iki banka üzerinden yapılabilmektedir. Tüketiciler kullanacak oldukları kredinin miktarı ve vade sayısı gibi bilgileri sisteme girerek ödeyecekleri taksit tutarını rahatlıkla öğrenebilmektedir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr