19.06.2021-16:06 (Son Güncelleme:19.06.2021-17:04)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İbrahim Reisi’ye Tebrik Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı seçilen İbrahim Reisi’ye tebrik mesajı göndererek seçim sonuçlarının İran halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın 8’inci Cumhurbaşkanı seçilen İbrahim Reisi'yi tebrik etti.

Erdoğan, seçim sonuçlarının İran halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

'İRAN'I ZİYARET ETMEKTEN MEMNUNİYET DUYACAĞIM'

İran’ı ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığınız döneminde, ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin daha da güçleneceğine olan inancımı ifadeyle, bu doğrultuda Zat-ı Devletleri'yle teşrik-i mesaide bulunmaya hazırım. Bu meyanda, koronavirüs salgınının aşılmasının ardından Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin önümüzdeki dönem toplantısı münasebetiyle komşumuz İran'ı ziyaret etmekten memnuniyet duyacağım.' ifadelerini kullandı.

4 İSİM CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLMUŞTU

Muhafazakar adaylar Milletvekili Emir Hüseyin Kadızade Haşimi, eski Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı ile Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai, Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi ve reformist eski Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti cumhurbaşkanlık koltuğu için aday oldu.

İran'da cumhurbaşkanı dört sene süre ile görev üstleniyor ve bir cumhurbaşkanı en fazla iki kere peş peşe bu göreve seçilebiliyor. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bu sebeple aday olmadı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr