29.08.2019-09:22 (Son Güncelleme:29.08.2019-09:15)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Su-35 ve Su-57 Alınacak Mı" Sorusunu Cevapladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F-35 krizinin ardından Rus yapımı Su-35 ve Su-57 uçaklarının alternatifler arasında olup olmadığı sorusuna "Neden olmasın? Boşuna gelmedik buraya" cevabını verdi.

Moskova gezisinin sonrasında dönüş yolunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan F-35 krizinin ardından Rus yapımı Su-35 ve Su-57 uçaklarının alternatifler arasında olup olmadığı sorusuna "Neden olmasın? Boşuna gelmedik buraya" cevabını verdi.

Moskova gezisinin sonrasında dönüş yolunda basın mensuplarına açıklamalar yapan Erdoğan, Su-35 ve Su-57 uçaklarına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

"F-35'LER NOKTASINDA BİZ PAZAR DEĞİLİZ"

"Su-35 ve Su-57 uçaklarını da incelediniz. F-35'lerin verilmemesi durumunda Türkiye bu uçakları alternatif olarak değerlendirebilir mi?" sorusuna Erdoğan'ın cevabı şöyle oldu:

"Bir defa şunun bilinmesi gerek; biz hiçbir zaman kendi bağımsızlık mücadelemizi birilerinin dudaklarının arasına bırakamayız. Uçak olsun, farklı savunma sistemleri olsun, helikopter olsun, bugüne dek biz bunların teminini yaptık. F-35'ler noktasında biz pazar değiliz. Biz burada üreticiyiz. Burada eğer ABD bizimle alakalı kararını verirse, bir defa buradaki 8-9 ülkenin her birine uçak başına nereden bakarsanız bakın 8-9 milyon dolar maliyet bindiriyor. Biz şu anda beklemedeyiz. Birkaç gün içinde Sayın Trump ile telefon görüşmemiz olacak. Onların son kararını da öğrendikten sonra hamlelerimizi yapacağız. Yani biz şu endişeyi taşımıyoruz; "Acaba bu olmazsa ne olur" diye bir şey yok. Her şey olur. Temin edebileceğimiz pazarlar çok."

Erdoğan, "Su-35 ve Su-57 uçakları da alternatifler arasında mı?" sorusuna da "Neden olmasın? Boşuna gelmedik buraya." diye cevap verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr