07.05.2024-11:22 (Son Güncelleme:07.05.2024-17:23)

Sanayi Bakanı Kacır duyurdu: Astronot Atasever yörünge altı misyonuna katılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Astronot Tuva Cihangir Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşuna katılacağını söyledi.

Basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Astronot Tuva Cihangir Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşuna katılacağını belirtti.

Astronot Atasever yörünge altı misyonuna katılacak

TRT Haber’in yer verdiğine göre; Bakan Kacır, 8 Haziran'daki uçuşun bilimsel araştırmalara katkı sağlayacağını belirterek, "Projemizin başından beri kararlaştırdığımız üzere, ikinci astronotumuz Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşunu gerçekleştirmesi için ek bir maliyet oluşturmadan fırsat yarattık. Böylece, uzayda mikro yerçekimi ortamında bilimsel çalışmalara katkı sağlayan ikinci vatandaşımız Tuva Cihangir Atasever olacak. Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024'te ABD'nin New Mexico Eyaleti'ndeki Spaceport tesislerinden gerçekleştirilecek" dedi.


Barış ve işbirliği ruhunun uzayda sembolü olacağız

Kacır, önümüzdeki dönemde uluslararası işbirliklerinin devam edeceğini vurgulayarak, "Her bir yatırım ve proje, ülkemize ve vatandaşlarımıza en üst düzeyde fayda sağlamak için titizlikle yürütülüyor. Astronotumuz Atasever'e bu zorlu görevde başarılar diliyorum. Türk milletinin duaları onunla. Bu yörünge altı araştırma uçuşundan sonra, Milli Uzay Programımızdaki hedeflerimize yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Barış ve işbirliği ruhunun uzayda sembolü olacağız. Ayrıca, uluslararası işbirliğimizin bir yansıması olarak, Aksiyon 3 Görev ekibindeki 4 astronot, haziran ayının başında ülkemizde bir araya gelecek" şeklinde konuştu.

kursat@haber365.com.tr