07.05.2024-12:48 (Son Güncelleme:07.05.2024-12:48)

Uyuşturucu mafyasıydı İspanya’da öldürüldü: Tekin Kartal kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Uyuşturucu kaçakçılığı ve mafya faaliyetleri yaptığı bilinen suç örgütü lideri Tekin Kartal, İspanya’nın Barcelona kentinde öldürüldü. Peki Tekin Kartal kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar…

Mafya ve uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerinde bulunduğu kaydedilen suç örgütü lideri Tekin Kartal’ın Cumartesi günü İspanya’nın Barcelona kentinde öldürüldüğü belirtildi. Sosyal medyada gündem olan bu olay sonrasında Tekin Kartal’ın hayatı merak edildi.

Tekin Kartal kimdir?

Türkiye'de suç örgütleri ve uyuşturucu ticaretiyle ilişkilendirilen Kartal, Avrupa'da eroin ve kokain kaçakçılığı yapan bir mafya lideri olarak biliniyor. Kartal'ın öldürülme sebebi, bir iş görüşmesine katıldığı ve bu sırada ihanete uğradığı yönünde spekülasyonlar bulunuyor. Silvan kökenli iş insanı Tekin Kartal'ın diğer adı ise İlmettin Aytekin olarak geçiyor.


İspanyol makamları, Kartal'ın ölümüyle ilgili uluslararası düzeyde bir soruşturma başlattı. Interpol ve Europol'un destek verdiği soruşturmanın merkezinde, cinayeti işleyenlerin ve emrini verenlerin kim olduğunun tespiti bulunuyor. Ayrıca, Kartal'ın öldürüldüğü bölgedeki Diyarbakır mafyasının etkisi de detaylı bir şekilde inceleniyor.

Tekin Kartal neden öldü?

Tekin Kartal'ın ölümüne ilişkin, İspanyol basını ve uluslararası haber kaynaklarında çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor. El Caso gazetesinin aktardığına göre, Kartal cumartesi günü, Barselona'nın işlek caddelerinden birinde silahlı saldırıya uğradı. Bir saldırgan tarafından vurulan Kartal, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın görüntüleri, görgü tanıklarınca kaydedilmiş ve yayımlanmış durumda.

kursat@haber365.com.tr