07.05.2024-09:27 (Son Güncelleme:07.05.2024-17:20)

İstanbul’da yük gemisi karaya oturdu: Gemi trafiği çift yönlü askıya alındı

İstanbul Haydarpaşa’da makine arızası sebebiyle karaya oturan ALEXIS adlı yük gemisi sebebiyle İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiği çift yönlü askıya alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin geçici olarak durdurulmasına neden olan ALEXIS adlı yük gemisinin Haydarpaşa önünde makine arızası sebebiyle karaya oturduğunu duyurdu.

Gemi trafiği çift yönlü askıya alındı

Akşam’da yer alan habere göre; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


"Ukrayna'dan Mısır'a seyir halindeyken İstanbul Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası nedeniyle karaya oturan ALEXIS isimli 229 metre uzunluğundaki yük gemisi için, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze bağlı; KURTARMA-6, KURTARMA-8, KURTARMA-18 Römorkörlerimiz ve KEGM-4, KEGM-6 hızlı tahlisiye (can kurtarma) Botlarımız ve balık adamlarımız olay yerine hızlıca yönlendirildi. İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği, çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır"

kursat@haber365.com.tr