01.08.2018-16:23 (Son Güncelleme:01.08.2018-16:27)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Söz Vermişti, İlk Adım Atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesinde söylediği Suriyelilerin evlerine gönderilmesi planınında ilk adım atıldı. Buna göre 5 geçici barınma kampı kapatılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 24 Haziran seçimleri öncesi Gaziantep mitingindeki "Seçimin sonrasında tüm Suriye topraklarını emniyetli hale getirmeyi ve misafirlerimizin hepsinin evlerine gitmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" sözlerinin sonrasında ilk adım atıldı, Gaziantep, Adıyaman ve Mardin'de Suriyelilerin barındığı 5 geçici barınma merkezi kapatılıp, buradaki 34 bin 180 mülteci hudut bölgelerindeki kamplara gönderilecek.

ERDOĞAN, SEÇİM ÖNCESİ SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 24 Haziran seçimleri öncesinde yapılan Gaziantep mitingindeki, "Seçimin sonrasında tüm Suriye topraklarını emniyetli hale getirmeyi ve misafirlerimizin hepsinin evlerine gitmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" açıklamasının sonrasında ilk adım atıldı.

3 KENTTEKİ KAMPLAR KAPATILIYOR

Dün, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından çadır kentlere yazılan emirde 23 bin 95 Suriyeli sığınmacının kaldığı Gaziantep'in Nizip, İslahiye ve Karkamış kampları ile 8 bin 627 sığınmacının kaldığı Adıyaman ve 2 bin 458 sığınmacının kaldığı Mardin Midyat'taki kampların kapatılacağı söylendi. Kapatılacak kamplardaki 34 bin 180 Suriyeli göçmenin ise Hatay, Kilis ile Şanlıurfa'nın Akçakale, Suruç ve Ceylanpınar ilçelerindeki huduta daha yakın olan yerlere yerleştirileceği söylendi.

HER ŞEY 1 AY İÇERİSİNDE OLACAK

Taşıma işleminin 1 ay içinde gerçekleşmesi düşünülürken, 5 bin Suriyelinin yer aldığı Nizip konteyner kentinin bir vakit daha faaliyet göstereceği söylendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr