PKK'lı Terörist Örgütün İç Yüzünü Anlattı

PKK'nın kirli iç yüzü bir defa daha ortaya çıktı. PKK'dan kaçarak teslim olan militan mağaralardaki kötü şartları tek tek anlattı.

01.08.2018-15:50 - (Son Güncelleme: 01.08.2018-15:55)

Şırnak'ta güvenlik birimlerine teslim olan PKK/YPG'li terörist, iş bulma umudu ile kandırılarak terör örgütü PKK kamplarına götürüldüğünü, örgütün "özgürlük"le alakası olmadığını ve örgüt üyelerine yaşatılan kötü muameleyi anlattı.

ÖRGÜTTEKİ KOPUŞ DİKKAT ÇEKİYOR

Kararlılıkla devam eden operasyonlarla yerleşim yerleri teröristlerden arındırılırken, arazideki operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. PKK/KCK'nın iç yüzünü gören çok sayıda militan, başarılı operasyonların da etkisiyle örgütten kaçarak emniyet güçlerine teslim oldu.

Teslim olan teröristler içinde il jandarma komutanlıkları tarafından aile destekli ikna çalışmaları neticesinde örgütten kopmalarda meydana gelen yükseliş de dikkat çekiyor.

6 AYDA 201 TERÖRİST TESLİM OLDU

Yalnızca Şırnak'ta 6 ayda 103 terörist etkisiz duruma getirilirken, teslim olanların sayısı 201'e çıktı.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı birimlerinin, aile destekli ikna uğraşları neticesinde teslim olan, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG için faaliyet yapan "Azad" takma isimli A.B. (19), jandarmadaki işlemlerin sonrasında çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest kalarak ailesine verildi .

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIRDILAR"

Teslim olan A.B, jandarmadaki ifadesinde, terör örgütünün iç yüzünü anlattı.

Şubat ayında kandırılarak terör örgütüne üye olduğunu söyleyen A.B, bu dönemde çok büyük güçlükler yaşadığını söyledi.

Ailesinin maddi halinin iyi olmaması sebebiyle İstanbul'a çalışmak için gitmek istediğini ancak kendini örgütün kampında bulduğuna dikkati çeken A.B, şunları söyledi:

"ÇOĞU ARKADAŞIMIZ BİTLENİYORDU"

"Beni 'Fabrikada görev yapacaksın, ailene para kazandıracaksın.' diyerek aldılar, kapalı bir otomobile koyup götürdüler, bilmediğim bir yerde durduk, kendimi PKK'lı militanların kampında buldum. Ardından kandırıldığımı fark ettim. Ondan sonra bizi hep çalıştırdılar. Mağarada kazı yaptık. Devamlı tünel kazdık, köle gibi bizi çalıştırıyorlardı. Doğru düzgün yemek yoktu. Bir gün su var ekmek yoktu, ekmek var su yoktu. Öyle bir yokluk vardı. Temizlik problemimiz vardı. Doğru düzgün banyo yapamıyorduk. 20 gün, bir ay banyo yapamadığımız oluyordu. Çoğu arkadaşımız mağaralarda bitleniyordu. Sözde özgürlükten konuşan terör örgütünün gerçekte herhangi bir özgürlüğünün olmadığını fark ettim, kaçmanın yollarını aradım ve kaçtım."

Teröristlerin dağda çektirdiği fotoğraf ve görüntülerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen A.B, buna bizzat şahit olduğunu söyledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal