14.04.2018-13:54 (Son Güncelleme:14.04.2018-15:43)

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere Başbakanı May'le Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan-May görüşmesinde Suriye'de gelişen son olaylar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Theresa May görüşmesinde, Suriye'deki son gelişmeler ele alındığı bilgisi geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda görüştüğü Theresa May'e Suriye'de kalıcı barış için tek yolun siyasi çözüm olduğunu sözlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı May ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede gerilimin daha fazla tırmandırılmasının engellenmesinin önemi vurgulandı.

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Suriye rejimine karşı düzenledikleri operasyon ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kimyasal silahların kullanımını öteden beri net bir şekilde kınadığını ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye rejiminin gerek kimyasal silahlarla gerekse de konvansiyonel silahlarla gerçekleştirdiği zulmün sona erdirilmesi ve Suriye halkının kalıcı barış ve huzuru için tek yolun siyasi çözüm olduğu şeklinde aktardı.

Görüşmede sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgede gerilimin daha fazla tırmandırılmamasının da önemini vurguladığı kaydedildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr