Mevlüt Çavuşoğlu Suriye Açıklaması: Bu Rejimden Kurtarmak Gerekiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlı Antalya'da ABD'nin Suriye'ye karşı başlattığı operasyonla ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu 'Suriye'yi bur rejimden kurtarmak gerekiyor. şeklinde konuştu

14.04.2018-14:49 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-15:28) Mevlüt Çavuşoğlu Suriye Açıklaması: Bu Rejimden Kurtarmak Gerekiyor

Antalya Turizm Merkezi Belek'te bir otelde basına kapalı şekilde gerçekleştirilen "AK Parti İl Yönetimi Tanışma ve İstişare Toplantısı"na katılan Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilerin ABD, İngiltere ve Fransa koalisyonunun Esad rejimine yönelik operasyonuna ilişkin sorularını cevapladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlı Antalya'da ABD'nin Suriye'ye karşı başlattığı operasyonla ilgili açıklama yapan, Çavuşoğlu 'Suriye'yi bur rejimden kurtarmak gerekiyor. Müdahale rejime yöneliktir şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da Suriye'de yapılan operasyonla ilgili açıklamalar yapıyor. Dışişleri Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada Rejime yönelik bir müdahale, halka yönelik olsa karşı çıkarız. Siyasi sürece geçmemiz lazım. Suriye'yi bu rejimden kurtarmamız gerekiyor. Bu rejim Suriye'nin başında kalmamalı" dedi.

Doğruyla yanlışın iyi ayırt edilmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Dün akşamki müdahale rejime yönelik bir müdahaledir. Burada Suriye halkına ve Suriye'ye yönelik bir müdahale olsa biz buna karşı çıkarız. Kimyasal silah kullanan bir rejime yöneliktir. Daha önce defalarca kimyasal silah kullanan ve konvansiyonel silahlarla da yaklaşık 1 milyon insanı bizzat kendisi öldüren bir rejime, çok daha önceden müdahale edilmesi gerekiyordu. Esad rejimi görevde kaldığı için bizim tüm çabalarımıza rağmen insanları öldürmeye devam etti"  şeklinde konuştu.

Rejimin, daha önce kimyasal silahlar kullandığında cezalandırılmadığı için tekrar kimyasal silah kullandığını ifade eden Çavuşoğlu, bu meselenin sadece kimyasal silah kullanma meselesi olmadığına da dikkati çekti.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin 1,5 yıldır Suriye'de barış için ateşkes için çatışmasızlık bölgelerinin oluşturulması için çok yoğun çaba sarf ettiğini de ifadelerine ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal